Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zákaz nezákaz, hlavně, že se jezdí

Ve středu večer řešili „péjáci“ hned dva případy takzvaných neřidičů. S ohledem na vyslovené zákazy jsou oba případy poměrně nestandardní. 

První případ se odehrál přibližně v půl deváté ve Vršovicích. Tam se policisté pohotovostní motorizované jednotky snažili zastavit terénní vozidlo Hyundai. Jeho řidička ale nedbala pokynů policistů a ujížděla před nimi z Průběžné ulice až do Edenu. Tam se „péjákům“ podařilo vozidlo zablokovat a zabránit tak jeho řidičce v další riskantní jízdě. Následným dotazem do policejních evidencí policisté zjistili, že osmadvacetiletá dívka nemůže předložit řidičský průkaz z jednoduchého důvodu. Tento doklad má totiž zadržený, a to na základě celkem pěti zákazů řízení motorových vozidel, z nich nejdelší jí zakazuje sednout za volant na dlouhých 48 měsíců. Sečteme-li všechny zákazy dohromady, neměla by tato žena řídit motorová vozidla 152 měsíců, tedy celkem dvanáct a půl roku. Na základě těchto skutečností skončila zadržená řidička na policejní služebně pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který jí hrozí až tři roky vězení.
Druhý podobný případ řešili policisté pohotovostní motorizované jednotky přibližně o dvě hodiny později v Chodovské ulici. Tam si totiž všimli auta, které bylo zjevně ve špatném technickém stavu. Proto ho policisté zastavili a zevrubně zkontrolovali jak auto, tak řidiče. Při tom policisté zjistili, že třiačtyřicetiletý řidič má vysloven zákaz řízení motorových vozidel a to na celých deset let, konkrétně od roku 2006 do roku 2016. I tento muž skončil na policejní služebně pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 19. 12. 2013

vytisknout  e-mailem