Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zákaz ho nezastavil

Český Krumlov – Vozidlo řídil bez oprávnění zato pod vlivem alkoholu. 

Dne 6. listopadu 2017 zahájili českokrumlovští policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Mladý muž (1997) z Českokrumlovska řídil uvedeného dne krátce před jedenáctou hodinou noční osobní motorové vozidlo značky Fiat, a to v Českém Krumlově, v ulici Za Tavírnou, kde byl řádně stavěn a kontrolován hlídkou Obvodního oddělení policie Český Krumlov. Kontrolou bylo zjištěno, že muž má trestním příkazem Okresního soudu v Českém Krumlově uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel do 13. listopadu 2017. Kontrolou bylo dále zjištěno, že uvedený mladík požil před jízdou alkohol. Provedenými dechovými zkouškami přístrojem Dräger byly u řidiče naměřeny hodnoty kolem 0,4 promile.

Policisté ve věci vedou zkrácené přípravné řízení a podezřelému bylo sděleno podezření ze shora uvedeného přečinu. Věc řízení vozidla pod vlivem alkoholu policisté zpracovali jako přestupek  a předali Městskému úřadu v Českém Krumlově k projednání.

por. Bc. Lenka Pokorná    ck.pis@pcr.cz 

19. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem