Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Zajištění několik stovek gramů drog

JIHLAVSKO: V autě muž převážel pervitin a marihuanu 

Velké množství drog převážel muž, který jel s autem po dálnici ve směru z Brna na Prahu. Jeho jízda skončila na jihlavském úseku, odkud pokračoval v doprovodu policistů do policejní cely. Kriminalisté zajistili několik stovek gramů pervitinu a marihuany. Pětačtyřicetiletý muž je obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu a hrozí mu až desetiletý pobyt za mřížemi.

O uplynulém víkendu jel muž s vozidlem Škoda Octavia v nočních hodinách po dálnici a na odpočívadle km 112 ho zastavila hlídka celního úřadu. Ve vozidle s ním cestovala ještě spolujedoucí. Při kontrole hlídka celníků zjistila, že muž převáží v automobilu podezřelé sáčky s krystalickou látkou. Na místo tak byli přivoláni policisté a prověřování případu převzali kriminalisté jihlavského územního odboru. U řidiče byl pozitivní test na zjištění ovlivnění návykovou látkou, policisté mu zadrželi řidičský průkaz. Muže důvodně podezřelého ze spáchání trestného činu kriminalisté odvezli na oddělení, kde byl umístěn do policejní cely. Na policejní oddělení směřovala také jeho spolujedoucí, po provedení nezbytných procesních úkonů byla propuštěna.

Kriminalisté provedli prohlídku vozidla. Nalezli a zajistili další sáčky s krystalickou látkou a dále s marihuanou. Drogy byly ukryté na různých místech v automobilu, muž je měl také u sebe. Například marihuanu měl schovanou v obalu od elektrospotřebiče. Zajištěné drogy budou podrobeny expertíze na odborném policejním pracovišti.

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání pětačtyřicetiletého muže z Liberecka. „Obviněn byl ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve značném rozsahu,“ řekl mjr. Mgr. Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, obviněný muž byl navíc v minulosti již opakovaně odsouzen za různorodou trestnou činnost, včetně drogové. Předloni byl propuštěn z věznice, kde si odpykal nepodmíněný trest odnětí svobody uložený mimo jiné i za drogovou trestnou činnost.  

Muž je obviněn z toho, že ve vozidle převážel přes 160 gramů pervitinu a necelých 200 gramů marihuany, které si předtím nakoupil. Drogy měl uschované na různých místech. Dále měl muž drogy v úmyslu dodat dalším lidem a část využít pro svoji potřebu.

Obviněný muž je stíhán na svobodě, případ kriminalisté dále vyšetřují. 

Za trestný čin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy lze uložit trest odnětí svobody až na deset let.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
17. května 2023

vytisknout  e-mailem