Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zajímavý lup

TEPLICE - Z aut zmizely zapalovače i prášky na erekci; Zmizelo 30 bažantů... 

Zajímavý lup
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Novosedlicích vloupal do dvou užitkových vozidel. Zloděj po překonání oplocení vnikl na dvůr, kde byly zaparkované dodávky, ze kterých odcizil několik stovek zapalovačů, alkalické baterie a deset balení kysaného zelí. Celková škoda přesáhla 11 tisíc korun, případ je prošetřován jako přečin krádeže.
     K vloupání do vozidla došlo také v Teplicích. Neznámý lapka se vnikl do zaparkovaného automobilu, z jehož zavazadlového prostoru odcizil dvě krabice s potravinovými doplňky na podporu erekce v hodnotě 13 tisíc korun, dalších deset tisíc budou stát opravy poškozeného vozu. Také v tomto případě je pachatel podezřelý ze spáchání krádeže a navíc i z přečinu poškození cizí věci. V obou případech hrozí pachatelům v případě dopadení maximálně dvouletý pobyt za mřížemi.
 
Zmizelo 30 bažantů
     Členové jednoho z mysliveckých sdružení na Teplicku zažili nepříjemné překvapení. Když o víkendu dorazili k objektu, kde se pravidelně scházejí, zjistili, že se do přilehlé voliéry, kde chovají bažanty, vloupal neznámý pachatel. Z voliéry zmizelo celkem 30 bažantích slepic, jejichž hodnota byla vyčíslena na téměř pět tisíc korun. Zda dostal lapka chuť na pečínku, nebo bude chtít zvěřinu prodat, budou nyní vyšetřovat policisté z Krupky. Ti ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který může jít zloděj až na dva roky do vězení.
 
Drzý zloděj
     Drzost zlodějů opravdu nezná mezí. Zatím neznámý lapka včera v podvečer vnikl do neuzamčeného rodinného domu v Novosedlicích a to i přesto, že jeho obyvatelé byli doma. Lapka si nepozorován odnesl netbook a náramkové hodinky, čímž způsobil škodu přes šest tisíc korun. Případ je prošetřován pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta. 
 
Z nakladače odčerpal 200 litrů nafty
     Dvě stě litrů motorové nafty odcizil dosud neznámý pachatel z nakladače, který byl zaparkován v kamenolomu na Teplicku. Zloděj násilím odstranil víčko palivové nádrže a odčerpal z ní pohonné hmoty za téměř sedm tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže.
 
 
Teplice, 7. 2. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem