Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zájem měl o autobaterie

BEROUNSKO – Opakovaně kradl, ač byl za stejný čin již odsouzen. 

Krádež autobaterií objasnili berounští kriminalisté, kterým se podařilo díky jejich místní a osobní znalosti pachatele ztotožnit a objasnit celý případ.

Komisařka služby kriminální policie a vyšetřování zahájila proti 29letému muži trestní stíhání a obvinila ho ze spáchání trestného činu krádeže. Toho se dopustil tím, že v loňském roce kradl autobaterie, a to v jednom hypermarketu a v prodejně s automobilovým příslušenstvím, doplňky a autopotřeb v Králově Dvoře. 

V hypermarketu odcizil zloděj z regálu štípací kleště, pomocí kterých přeštípl bezpečnostní čip u autobaterie a s tou poté odešel přes prodejní plochu. Do prodejny s automobilovými doplňky a potřebami se dostal otvorem v oplocení firmy, odkud odcizil celkem 25 kusů použitých autobaterií, které naložil do předem připraveného vozidla zaparkovaného před areálem a poté odjel.

Devětadvacetiletý obviněný se dopustil této trestné činnosti i přesto, že byl v posledních třech letech za takový čin odsouzen. Nyní mu v případě odsouzení hrozí trest odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
27. ledna 2022

vytisknout  e-mailem