Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zahraniční služební cesty

Žadatel se domáhal následujících informací: 

„1. Datum objednání letenek pro složený tým kriminalistů, kteří byli vysláni ve dnech  28. 2. 2014 - 8. 3. 2014 do Egyptské arabské republiky (dále jen EAR) v souvislosti s vyšetřováním smrti Moniky a Kláry Kramné.

2. Anonymizovanou kopii daňového doklady – faktury za tyto letenky a ubytování v EAR, či jiné další náklady, které v této souvislosti byly propláceny.

3. Jmenný seznam osob, pro které byly letenky objednávány.“

Policie České republiky poskytla žadateli následující informace:

Ad 1. Šlo o dvě zahraniční služební cesty, z nichž jedna byla organizována a financována Policejním prezidiem České republiky, které je součástí organizační složky státu a účetní jednotky Ministerstvo vnitra České republiky, a druhá Krajským ředitelstvím policie Moravskoslezského kraje, které je samostatnou organizační složkou státu a účetní jednotkou. Letenky pro účastníky zahraniční služební cesty organizované Policejním prezidiem České republiky byly zaknihovány dne 24. února 2014 a letenky pro účastníky zahraniční služební cesty organizované Krajským ředitelstvím policie Moravskoslezského kraje dne 21. února 2014.

Ad 2. Požadované kopie anonymizovaných dokladů: 1) Kopii faktury za letenky, kopii faktury za ubytování v hotelu v Hurghadě, kopii faktury za přístup k internetu v hotelu v Hurghadě a kopii faktury za tlumočnické služby v Egyptské arabské republice, tj. doklady nákladů hrazených z prostředků Policejního prezidia České republiky. Náklady na tlumočnické služby nejsou zahrnuty do nákladů na zahraniční služební cestu, protože jsou hrazeny z jiných prostředků. 2) Kopie jízdenek Českých drah na trati Ostrava – Praha a zpět, kopii faktury za letenky, kopii faktury za ubytování v hotelu v Hurghadě, kopie dokladů cestovního pojištění a kopie dokladů za balení zavazadel na letišti Praha – Ruzyně, tj. doklady nákladů hrazených z prostředků Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

Ad 3. Jména a příjmení účastníků obou zahraničních služebních cest.                    

PhDr. Jiří Vokuš, 8. prosince 2017

vytisknout  e-mailem