Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zahrádkáři chytli zloděje

Trestná činnost a dopravní nehodovost v severních Čechách 


Vloupání do zahradní chatky v Liberci
     Všímaví sousedé zabránili ve středu v pozdních večerních hodinách vloupání do chatky v liberecké zahrádkářské kolonii Letiště. Pachatel rozbil okno, aby mohl vniknout dovnitř, ale byl zadržen okolními zahrádkáři a předán policistům. Ti 41letého muže z Liberecka, kterého podezírají z pokusu krádeže vloupáním, odvezli do policejní cely.

Poškození vozidla na Teplicku
      Nepříjemné překvapení čekalo ve čtvrtek po ránu na majitele vozidla Škoda Fabia v Krupce na Teplicku. Na auto, které bylo zaparkované před panelovým domem, zaútočil v noci neznámý vandal. Zůstaly po něm poškrábané obě strany auta a kapota. Majitel vyčíslil škodu na více než 22 tisíce korun. Případ šetří policisté jako trestný čin poškozování cizí věci.

Krádež dveří na Mostecku
     O tom, že před zloději neobstojí opravdu nic, se přesvědčil i majitel rozestavěného rodinného domu v Želenicích na Mostecku. Zatím neznámý pachatel v tomto týdnu vnikl na stavební parcelu a z domu odcizil již zabudované vstupní plastové dveře i se zárubní. Majiteli vznikla škoda 30 tisíc korun. Krádež vyšetřují policisté z Obrnic.

Vloupání do automobilu na Lounsku
     Nákladní automobil odstavený přes noc v Košticích na Lounsku přilákal pozornost zatím neznámého poberty. Majitel ráno nalezl auto poškozené a navíc v něm chyběla navigace v hodnotě 7 tisíc korun. Celková škoda dosáhla 13 tisíc korun. Bude-li pachatel dopaden, čeká ho obvinění z trestných činů krádeže a poškozování cizí věci.

Krádež kabelky v Chomutově
     Atmosféra na jedné chomutovské diskotéce a tanec zřejmě ve čtvrtek nad ránem natolik uchvátily mladou ženu, že na několik minut nevěnovala pozornost svým věcem. Kabelku nechala volně položenou a příležitosti využil neznámý nenechavec. Společně s taškou odcizil i mobilní telefon, doklady, peníze a parfém, vše v hodnotě šest a půl tisíce korun.


Dopravní nehodovost
     Ve středu vyjížděli severočeští dopravní policisté k řešení 51 dopravní nehody a havárie. Nikdo nebyl usmrcen, těžce zraněni byli 2 lidé. Lehké zranění utrpělo 6 osob. Hmotná škoda byla odhadnuta na 2 296 000 korun.

     Příčinami dopravních nehod byly shodně v osmi případech nesprávný způsob jízdy, nedání přednosti v jízdě a nepřiměřená rychlost. Pod vlivem alkoholu byli 3 viníci dopravních nehod.

     Počty nehod v jednotlivých okresech: CL – 4, DC – 5, CV - 6, JN - 4, LB – 7, LT - 6, LN – 1, MO - 4, TP - 9, UL – 5, dálniční odd. - 0.

vytisknout  e-mailem