Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zahnala zloděje

Novojičínsko - Zloděje vyrušila majitelka domu. 

V pátek 4.1.2013 krátce před čtvrtou hodinou odpolední se vloupali zloději do rodinného domu v Sedlnicích. Byli však majitelkou domu vyrušeni a tak nic neodcizili. Se zbraní v ruce se jí je podařilo zahnat. Ke zranění ani škodě na majetku nedošlo.

Následným vyšetřováním události jsme zjistili, že se v době vloupání mělo v okolí pohybovat bílé vozidlo a v něm dva muži.

Přivítáme jakékoli informace k podezřelým vozidlům či osobám, které se v danou dobu v lokalitě obce Sedlice pohybovaly. Tyto informace nám můžete sdělit telefonicky na linku 158 nebo na příborské obvodní oddělení tel. 974 735 751.

Žádáme občany, aby si více všímali svého okolí. V případě jakéhokoli podezřelého chování cizích osob či výskytu cizích vozidel, si tuto informaci nenechávejte pro sebe. Využijte bezplatné telefonní linky 158 a informujte nás. Chráníte tak nejen sebe a svůj majetek ale také své sousedy.


Vykradli prodejnu

V průběhu noci z neděle na pondělí 7. ledna vnikli pachatelé do prodejny potravin v Novém Jičíně. Vypáčením dveří se dostali do prodejny, z které odcizili finanční hotovost, platební poukázky a dobíjecí karty mobilních operátorů. Majiteli prodejny tak způsobili celkovou škodu ve výši 125 tisíc korun.

Shořelo mu auto

Dne 7. 1. 2013 po 3 hodině ranní v Hodslavicích vzbudily majitele záblesky plamene před jeho domem. Zjistil, že mu hoří jeho zaparkované vozidlo Ford Mondeo. Hasiči požár uhasili, ovšem vozidlo je již nepoužitelné. Majiteli vznikla škoda ve výši 250 tisíc korun.
Celou událost prověřujeme s podezřením ze spáchání přečinu poškození cizí věci. 

Spali v autě, ráno se probudili a majitel auta byl mrtvý

V automobilu zaparkovaném v garáži na Novojičínsku přespával 61letý muž se svou družkou. Ještě večer před spaním si postěžoval na pálení žáhy a píchání u srdce. V dopoledních hodinách následujícího dne (4.1.2013) se již neprobudil. Přítelkyně přivolala lékaře a ten konstatoval u muže smrt bez známek cizího zavinění.  Přesnou příčinu úmrtí určí zdravotní pitva.


Tisková zpráva ze dne 7.1.2013


por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem