Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Záhadné zmizení šestileté dívky - aktualizace V

Již několik měsíců nikdo neviděl šestiletou dívku, která byla svěřena do poručnické péče. 

Kriminalisté z krajského ředitelství pražské policie z prvního oddělení ve spolupráci s kolegy specializujícími se na pátrání po osobách pracují od poloviny srpna na objasnění případu pohřešování šestileté Valerie.  

Případ se začal prošetřovat na základě poznatku od rodinného příslušníka zmizelé Valerie, který uvedl, že dívenku několik měsíců neviděl. Kriminalisté se proto o případ začali zajímat a prověrkou u poručnice, příbuzných, u orgánu sociálně právní ochrany dítěte, zdravotnických zařízení a na dalších různých místech zjistili, že dívka byla s jistou naposledy viděna v říjnu 2017 ve Viklefově ulici na Žižkově, kde bydlela. Od té doby byla možná viděna někdy okolo vánoc toho samého roku, ale toto nebylo s jistotou potvrzeno.

Dívenka byla svěřena soudem do poručnické péče své babičce spolu s dalšími třemi sourozenci. Výslech poručnice nepřinesl k vypátrání Valerie žádný přínos a žena se v případu stala hlavní podezřelou. Nedokázala totiž vysvětlit, kde dívka je. Kriminalisté s šedesátiletou ženou zahájili trestní stíhání pro trestné činy opuštění dítěte nebo svěřené osoby a zanedbání povinné výživy. Zároveň podali podnět na její vzetí do vazby, což soud akceptoval.

V tuto chvíli nemůžeme vyloučit, že se Valerie stala obětí nějakého z trestných činů. Jestliže jste dívku viděli, víte, kde by se mohla nacházet nebo o ní máte jakékoliv informace, kontaktujte linku 158.

Popis pohřešované: výška cca 120 cm, černohnědé vlasy a hnědé oči. V levém obočí má jizvu.

Fotografie dívky je stará dva roky a novější v tuto chvíli není k dispozici.

por. Bc. Jan Daněk – 4. 9. 2018

Aktualizace: Po včerejší medializaci případu jsme obdrželi pouze jeden poznatek, který kriminalisté prověřují. Zatím ale nic nenasvědčuje tomu, že by přispěl k vypátrání hledané dívky.

Opět tedy žádáme, aby se nám ozvali lidé, kteří mají o Valerii jakékoliv informace. Může se jednat o informace, které by pomohly zmapovat její život nebo život její babičky. Například kam chodily na hřiště, nakupovat, ke komu chodily na návštěvy, s kým se stýkaly, jestli vyhledávaly kontakt ve své komunitě a podobně.

por. Bc. Jan Daněk – 5. 9. 2018

Aktualizace II: Kriminalisté stále pátrají po Valerii, nicméně zatím bezvýsledně. V rámci vyšetřování případu se jim podařilo zajistit další dvě fotografie hledané dívky. Fotografie s šátkem na hlavě je nejnovější a je ze srpna roku 2017.

Jakékoliv informace o hledané dívce přijmeme na lince 158.

por. Bc. Jan Daněk – 5. 10. 2018

Aktualizace III: Kriminalisté z oddělení vražd v rámci vyšetřování případu rozšířili obvinění stíhané jednašedesátileté ženy o trestný čin týraní svěřené osoby, který byl spáchán zvlášť surovým způsobem, a to na dvou osobách. Kriminalisté ženu podezřívají, že Valerii a jejího malého bratra dlouhodobě týrala. K týrání, mnohdy i brutálnímu, používala mimo jiné roubík, aby poškozená nemohla křičet a svazovala ji. Jendou z vyšetřovacích verzí je i to, že Valerie toto týrání nemusela přežít. 

Stíhaná žena s kriminalisty stále nespolupracuje a byla jí prodloužena vazba.

Jestliže má někdo jakékoliv informace o Valerii, které by mohly pomoci k jejímu nalezení, ať se ozve na linku 158.

por. Bc. Jan Daněk – 3. 12. 2018

Aktualizace IV: V souvislosti s tímto případem hledáme muže, který byl viděn se stíhanou ženou. Společně Valerii přivedli do školky Romodrom v Praze 8, kde se pokoušeli domluvit na tom, že muž bude holčičku občas vyzvedávat. Po tomto muži pátráme, protože by mohl mít informace k Valerii a mohl by přispět k jejímu nalezení.

Jeho možná podoba je zachycena na  indentikitu. Jednalo se o staršího, vyššího muže, bílé pleti a šedých vlasů. (na identikitu vypadá mladší než ve skutečnosti) Pokud se dotyčný muž na obrázku poznává, či ví, že obviněnou ženu do této školky doprovázel, ať se ozve na linku 158. Stejně žádáme i veřejnost, pokud muže na obrázku někdo pozná, aby se policii přihlásil.

por. Bc. Jan Daněk – 4. 12. 2018

Aktualizace V: Kriminalisté z oddělení vražd ukončili vyšetřování případu a v minulých dnech podali na Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 3 návrh na podání obžaloby pro trestné činy opuštění dítěte nebo svěřené osoby, zanedbání povinné výživy, ohrožování výchovy dítěte, zpronevěra a týrání svěřené osoby. V případě odsouzení za tyto trestné činy hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

por. Bc. Jan Daněk – 18. 3. 2019

Odkazy do noveho okna

1 Valerie2

1 Valerie2 

Detailní náhled

2 Valerie3

2 Valerie3 

Detailní náhled

Identikit

Identikit 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem