Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Záhadné jevy v domě objasněny

Policisté objasnili případ ze Strašic 

Mediálně sledovaný případ strašického rodinného domu, ve kterém mělo  od konce září letošního roku docházet bez zjevné příčiny k zahoření zásuvek, dalších předmětů a jiným úkazům je objasněn.

Šetření zmiňovaného případu převzala v tomto měsíci rokycanská služba  kriminální policie a vyšetřování. Policisté shromáždili vyhotovené znalecké posudky,  které již byly vypracovány firmami a společnostmi zaiteresovanými  na objasnění událostí v interiéru domu. Provedli ohledání místa činu, zajistili věcné stopy a zainteresované osoby  podaly k případu vysvětlení. K posouzení  po odborné stránce byl jako konzultant přizván  specialista pro neonizující záření doc. RNDr. Luděk Pekárek, Dr.Sc., který svými odbornými  znalostmi podstatně přispěl k objasnění.

Na základě zjištěných skutečností policie dospěla k závěru, že události v domě musí být zapříčiněny konáním fyzické osoby, která se k poškozování věcí v následném podání vysvětlení přiznala. Neobjasněný zůstává důvod vypadávání elektrických jističů v domě, kdy se jedná s největší  pravděpodobností o technickou závadu a zjišťování příčiny této závady není v kompetenci řešení policie.

S ohledem na výši způsobené škody v domě, která nepřesáhla částku pět tisíc korun, se nejedná o podezření ze spáchání trestného činu dle trestního zákona a případ bude odložen.

Další konkrétní  informace nebude policie poskytovat.

vytisknout  e-mailem