Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Zadržený pytlák vydal zbraň i zvěř

Šumperk - diskotéka přišla o audiovizuální techniku 

Zadržený pytlák vydal zbraň i zvěř
Z trestných činů nedovolené ozbrojování a pytláctví je podezřelý 36letý muž, cizí státní příslušník, který dne 2.1.2010 kolem osmnácté hodiny, v katastru obce Maršíkov, pomocí nelegálně držené zbraně, ulovil srnce a dne 4.1.2010 kolem jedné hodiny v noci, na stejném místě ulovil srnce a srnu. Svým jednáním tak způsobil mysliveckému sdružení škodu ve výši přes 13000 Kč. Šetřením policistů bylo zjištěno, že muž zbraň, jednorannou kulovnici značky Remington, zakoupil na trhu v obci mimo území České republiky a přechovával ji v místě svého současného bydliště v obci na Šumpersku. Dne 4.1.2010, kolem druhé hodiny v noci podezřelý, který není držitelem zbrojního průkazu, zbraň dobrovolně vydal policistům, stejně jako ulovenou zvěř.

Hlídka Policie České republiky úspěšně zadržela pachatele trestné činnosti. Dne 4.1.2010, po jedné hodině v noci, v rámci výkonu služby, potkala autohlídka Policie České republiky obvodního oddělení Velké Losiny v obci Maršíkov terénní vozidlo, které odpovídalo popisu vozidla vedeného v záznamech služby kriminální policie a vyšetřování oddělení hospodářské kriminality, jako podezřelé z poznatků při šetření této trestné činnosti. Policisté se vydali po stopě vozidla v napadaném sněhu, ve směru odkud jelo, až do místa u obce Maršíkov, kde bylo poznat, že vůz zastavil a byly vidět stopy do pole. V poli policisté našli ve sněhu dvě tratoliště krve. Hlídka se pak po stopách vozidla vydala zpět, až do další obce, kde u jednoho z domů toto vozidlo stálo. Muž, který byl u auta, při spatření policistů utekl do domu. Vozidlo bylo v zadní části otevřené, prázdné, ale byly zde stopy krve. Se svolením dalších nájemníků domu pak hlídka uvnitř našla dva kusy ulovené zvěře a zbytky z dalšího kusu. V domě policisté zjistili i muže, který se k zastřelení srnčí zvěře přiznal a policistům vydal zbraň i zvěř.
 
Vykradl zámečnickou dílnu
Trestného činu krádeže se dopustil neznámý pachatel, který v nočních hodinách z 3.1. na 4.1.2010, po rozbití skleněné výplně okna, vnikl do zámečnické dílny v Šumperku. Zde odcizil větší množství nářadí, silniční kolo značky Schimano a duralový rám jízdního kola. Poškozeným tak vznikla celková škoda přes 55000 Kč.
 
Diskotéka přišla o audiovizuální techniku
Trestného činu krádeže vloupáním se dopustil neznámý pachatel, který v nočních hodinách z 3.1. na 4.1.2010, který po vypáčení vrat vnikl do prostor objektu diskotéky v Zábřehu. Zde odcizil přístroj na výrobu ledu, tři DVD přehrávače, dataprojektor, videoprojektor a alkoholické nápoje různých značek. Dále pachatel poškodil několik herních automatů. Škoda, která se blíží částce 130000 Kč, bude vyšší o škody na herních automatech, které budou vyčísleny dodatečně.
 
por. Mgr. Miloslav SVATOŇ
 

vytisknout  e-mailem