Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zadržený převaděč

Řidič se pokusil převézt přes naše území celkem dvanáct cizinců, to se mu však nepovedlo a skončil v poutech na policejní služebně. Na svůj další osud teď čeká ve vazební věznici. 

Třináct zajištěných osob, z toho jeden převaděč, je výsledek policejní kontroly odstaveného kamionu provedené na sjezdu z Kunratické spojky ve středu 26. října. Hlídka si odstaveného vozu a pohybu několika osob kolem něj všimla kolem dvaadvacáté hodiny a rozhodla se je zkontrolovat. Nešlo v tu chvíli úplně vyloučit, že se do něj osoby nechtějí vloupat. Provedená kontrola však odhalila něco jiného. Deset z dvanácti kontrolovaných osob vietnamské národnosti u sebe nemělo doklady totožnosti, a tak si je na místě převzali přivolaní kolegové z cizinecké policie, kteří je odvezli k dalším úkonům na služebnu. Tam posléze putoval i osmatřicetiletý muž, který seděl v kabině nákladního vozu, a to pro podezření z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Tam však jeho cesta neskončila. Po sdělení obvinění z uvedeného trestného činu putoval do vazební věznice, kde bude čekat na svůj další osud. V případě odsouzení může jít za mříže až na osm let. Všech dvanáct zajištěných bylo na našem území „na černo“ a bylo s nimi zahájeno řízení o správním vyhoštění.

Nedaleko zaparkovaného kamionu v trávě našli policisté vyhozené doklady zajištěných osob a také bankovky různých měn. U nich teď budeme zjišťovat jejich původ, a jak se do trávy dostaly. Od řidiče jsme se tyto informace nedozvěděli, neboť odmítl vypovídat.

por. Mgr. Jan Rybanský – 2. listopad 2022

Odkazy do noveho okna

fotografie  - bankovky (1)

fotografie - bankovky (1) 

Detailní náhled

fotografie  - bankovky (2)

fotografie - bankovky (2) 

Detailní náhled

fotografie  - bankovky (3)

fotografie - bankovky (3) 

Detailní náhled

fotografie  - bankovky (4)

fotografie - bankovky (4) 

Detailní náhled

fotografie  - bankovky (5)

fotografie - bankovky (5) 

Detailní náhled

fotografie  - bankovky (6)

fotografie - bankovky (6) 

Detailní náhled

zajištěné osoby

zajištěné osoby 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem