Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zadržený cizinec s kokainem

Hlídka cizinecké policie v rámci silniční kontroly odhalila řidiče vezoucího několik desítek gramů kokainu a hotovost přesahující čtyřiatřicet tisíc korun. 

V sobotu 17. dubna krátce před třiadvacátou hodinou kontrolovali členové pražské cizinecké policie řidiče jedoucího Štěpánskou ulicí v Praze 2. Ačkoli s vozidlem nejel rychle, na poprvé se mu zastavit nepodařilo. Vůz jedoucí krokem zastavil po více pokusech až několik desítek metrů od místa, kde ho policisté stavěli poprvé. Ti na místě řidiče nalezli muže s rozepnutými kalhotami, kterak si z kapes a dalších míst vytahuje bankovky různých hodnot, a poté je zastrkuje do mezer v palubní desce, aby je z nich zase vyndal, a vrátil zpět do kapes. Kromě peněz, uviděli policisté v palubce také malé sáčky s bílou látkou. O nich kontrolovaný prohlásil, že je to testosteron „řízlý“ kokainem. Jak sám dále uvedl, vše pro potřebu vlastní nebo pro kamarády na přilepšenou, ne na prodej a koupené před chvílí od neznámého muže na Václavském náměstí.

Výsledek provedeného testu na drogy policisty nepřekvapil a osvětlil i mužovo podivné chování, neboť byl pozitivní na kokain. Muž s policisty spolupracoval a postupně jim vydal čtyřicet pytlíčků s drogou, z čehož polovina byla ukryta v ponožce. Navíc měl u sebe přes čtyřiatřicet tisíc korun.

Na základě zjištěných skutečností byl řidič na místě zadržen a předveden  na policejní služebnu k dalším úkonům. Provedená expertíza ukázala, že v sáčcích je přes třicet tři gramů kokainu. Čtyřiatřicetiletému muži bylo sděleno podezření pro spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a je s ním vedeno zkrácené přípravné řízení. Z výše uvedeného důvodu bylo s cizincem zahájeno také řízení o správním vyhoštění z území členských států Evropské unie, což může být až na deset let. Vzhledem k jeho drogovým deliktům byl v minulosti vyhoštěn již z Dánska a Švýcarska.

por. Mgr. Jan Rybanský - 24. duben 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem