Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zadržení zloděje

PŘÍBRAMSKO - Muž vykrádal auta, ale neváhal odcizit i kasičku na milodary ze Svaté Hory. 

Na Příbramsku se daří již několik let snižovat kriminalitu. K poklesu došlo i u nejčastější majetkové trestné činnosti, a to vloupání do aut, za deset let jde o snížení o neuvěřitelných 88 %.

Dne 14. září se podařilo zadržet v Příbrami dalšího pachatele, který vykrádal automobily. Svědek události, který věc oznámil městským strážníkům, si všiml v nočních hodinách, že kdosi chodí mezi zaparkovanými vozidly s malou svítilnou a nahlíží do nich. Následně do jednoho z nich vnikl. Přivolaná hlídka městské policie nedaleko místa činu spatřila 19letého mladíka, který něco odhodil. Jak se posléze ukázalo, zahodil baterku, se kterou prohlížel auta. Poté si muže převzali policisté, kteří zjistili, že má mít na svědomí i další krádeže a jedná se o osobu s trestní minulostí.

Koncem července měl vykrást vůz v Hradební ulici, ze kterého vzal zlaté náušnice a peněženku s doklady i platební kartou. Z té následně několikrát bezkontaktně zaplatil zboží v jedné prodejně potravin. Dne 15. srpna také zcizil v bazilice na Svaté Hoře téměř 40 kilogramů těžkou měděnou pokladnu pro vhazování příspěvků, jejíž hodnota činí deset tisíc korun. Ukradl z ní několik set korun. K činu se nyní přiznal a uvedl, kde pokladnu odhodil do křoví. Kriminalisté mu sdělili obvinění z přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu hrozí trest odnětí svobody v délce šesti měsíců až tří let.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
16. září 2016

vytisknout  e-mailem