Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zadrženi přímo při činu

Tábor – Pohonné hmoty kradli přímo u zdroje. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počátkem tohoto týdne provedli táborští policisté v objektu regionálního pracoviště společnosti Čepro na Táborsku rozsáhlou realizaci proti zlodějům pohonných hmot. Akce byla připravována v úzké součinnosti s vedením společnosti, a to na základě vzájemných informací, vycházejících jak z vlastní kontrolní činnosti firmy, tak z operativní práce táborských kriminalistů. Po celou dobu příprav, včetně vlastního zákroku, poskytovala společnost policistům veškerou potřebnou součinnost.

Pachatelé pohonné hmoty kradli poměrně sofistikovaným způsobem, kdy při krádeži provedli nelegální zásah do technologického zařízení čerpací soustavy. Vlastní zákrok táborští policisté provedli ve spolupráci s jihočeskou zásahovou jednotkou. Přímo při činu byly na místě zadrženy čtyři osoby, a to muži středního věku. Jednalo se o tři zaměstnance společnosti a další osobu, která pohonné hmoty z objektu vyvážela a následně distribuovala. Dále policisté zajistili dva nákladní automobily – cisterny a rovněž tak zařízení, které pachatelé při krádeži používali. Při následných prohlídkách bytových i nebytových prostor pak policisté zajistili další zásoby pohonných hmot a finanční výnosy, důvodně související s uvedenou trestnou činností. Souhrnná hmotná škoda a celkové množství odcizených pohonných hmot jsou předmětem následného šetření kriminalistů.

Všichni čtyři muži byli obviněni z trestného činu krádeže. Zároveň byl podán podnět k návrhu na jejich vzetí do vazby. Na případu kriminalisté dále intenzivně pracují. Není tak vyloučeno prokázání trestné činnosti dalším osobám, překvalifikování obvinění či jeho rozšíření o další trestné činy. Již v této chvíli jsou obvinění muži ohroženi trestem odnětí svobody na dobu až pěti let.

por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz , krpc.pio@pcr.cz

12. července 2017

Odkazy do noveho okna

realizace SKPV - 02

realizace SKPV - 02 

Detailní náhled

realizace SKPV - 03

realizace SKPV - 03 

Detailní náhled

realizace SKPV - 04

realizace SKPV - 04 

Detailní náhled

realizace SKPV - 05

realizace SKPV - 05 

Detailní náhled

realizace SKPV - 01

realizace SKPV - 01 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem