Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zadržení podezřelého ze znásilnění

Kriminalisté dopadli podezřelého ze dvou znásilnění. Poškozených může být víc a nyní je hledáme. 

Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu z mravnostního oddělení prověřovali dva případy fyzického napadení mladých žen se sexuálním podtextem, které se staly 16. července na území Prahy 4. Během prověřování případů se jim povedlo ustanovit podezřelého, kterého několik dnů po útocích zadrželi policisté z místního oddělení Jižní město.  

K oběma skutkům došlo ve večerních hodinách, kdy podezřelý nejprve pronásledoval jednu mladou dívku až do domu, kdy sám při následném výslechu uvedl, že po ní chtěl sex. K tomu nakonec nedošlo, neboť poškozená před ním utekla do výtahu a ujela mu.

Muž z místa odešel a další svou oběť si vyhlédl v autobusu. Opět se jednalo o mladou ženu, kterou po vystoupení z autobusu pronásledoval od zastávky ulicí Ke Kateřinkám na Chodově v Praze 11, kde dívku nakonec fyzicky napadl. Povalil ji na zem, kde ji osahával v intimních partiích, rukou jí zakrýval ústa, pak vstal a začal před ní onanovat. Následně se poškozené povedlo z místa utéci.

Kriminalisté se domnívají, že tento podezřelý může mít na svědomí více takových případů, proto se obracíme na veřejnost. Jestli muže na fotce někdo poznává a také stal jeho obětí, ať se ozve na linku 158 nebo přímo kriminalistům na tel. č. 703 823 807.

Devatenáctiletý muž je nyní stíhaný vazebně pro trestný čin znásilnění, kdy mu v případě odsouzení hrozí až pět let odnětí svobody.

mjr. Jan Daněk – 25. 7. 2023

Odkazy do noveho okna

Podezřelý

Podezřelý 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem