Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zadržení podezřelé ženy

Jihočeský kraj - České Budějovice, Český Krumlov - Mladá žena je důvodně podezřelá nejméně z pěti případů vloupání do rodinných domů. 

 

Mladou ženu (roč. 1993), která má pravděpodobně na svědomí několik případů krádeže vloupáním do domů, zadrželi minulý pátek večer boršovští policisté. Dle zjištěných a doložených skutečností se nejméně ve dvou případech na Boršovsku a ve třech případech na Českokrumlovsku, měla v uplynulých dnech, za použití násilí, vloupat do rodinných domů, kde vše prohledala a „kradla“ jízdní kola a různé dílenské nářadí či příslušenství.

Při druhé krádeži ji díky spolupráci s občany zadrželi strážci zákona z Boršova, kdy se podařilo všechny odcizené věci zajistit. Vyčíslená škoda poškozením – vloupáním do domů – byla stanovena na 13 000 korun, odcizením škoda nevznikla, neboť po provedení všech neodkladných úkonů, budou věci vráceny zpět majitelům.

Boršovští policisté následně ženu převezli na služebnu, kde jí sdělili podezření ze spáchání přečinů Krádež, Poškození cizí věci a Porušování domovní svobody. Zároveň o zadržení uvedené ženy vyrozuměli své kolegy ze Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Český Krumlov, kteří ženě předali usnesení o zahájení trestního řízení ve věci uvedených přečinů.

Po veškerých administrativních úkonech ženu propustili na svobodu.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

23. července 2018

vytisknout  e-mailem