Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zadrženi dva vařiči pervitinu

HRADECKO - Upozornili na sebe hádkou a k vaření se přiznali přímo na ulici. 

Vyšetřovatel oddělení obecné kriminality Územního odboru Hradec Králové v těchto dnech obvinil 27letého muže a o deset let starší ženu z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy spáchaného ve spolupachatelství. Pokud je soud uzná vinnými, mohou být odsouzeni až na pět let pobytu ve vězení.

Hádajícího páru si na ulici Pospíšilova v Hradci Králové všimla policejní hlídka v pátek v odpoledních hodinách. Policisté se zeptali, zdali je všechno v pořádku, načež oni sdělili, že mají mezi sebou pouze partnerské rozepře. Při komunikaci s mužem hlídka pojala podezření, že je pod vlivem návykových látek. Na dotaz, zda je pod vlivem a zda u sebe nějakou drogu má, se přiznal k užití pervitinu a že jeho zbytky má u sebe v batohu. Policisté v něm objevili několik nádob s různým obsahem, injekční stříkačky, digitální váhu, teploměr a další věci. Muž uvedl, že věci slouží k výrobě pervitinu, který vyrábí společně se svou partnerkou.
Pro výrobu pervitinu kupovali léky obsahující pseudoefedrin v lékárnách a vařili ho na různých místech v Hradci Králové a Pardubicích. Jelikož na něm byli oba závislí a užívali ho nitrožilně, vyráběli ho především pro svoji potřebu, ale také ho poskytovali jako protislužbu dalším osobám.
Policisté z evidencí zjistili, že oba dva mají se zákonem několikaleté zkušenosti. On byl naposledy propuštěn z vězení v červenci 2015, kde si odpykával trest za maření výkonu úředního rozhodnutí, ona je v podmínce do roku 2019 za zpronevěru.

por. Iva Kormošová
24.1.2017, 10.00

vytisknout  e-mailem