Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zadržení dealerů

Pražští kriminalisté zadrželi dvojici dealerů, kteří prodávali drogy převážně na Černém Mostě. 

Prvního dealera, který byl již v minulosti dvakrát řešen za stejnou trestnou činnost, zadrželi kriminalisté z Prahy III, v úterý odpoledne. Realizace proběhla v garážích nákupního centra v Praze 9, přímo po předávce pervitinu. Obviněný teprve před rokem opustil vězení a ihned začal opakovaně páchat trestnou činnost. Drogy prodával přímo ve svém bydlišti nebo za odběrateli docházel do stanic metra, anebo do podzemních garáží nedalekého obchodního centra. Recidivista byl ze zkušenosti z minulých zadržení extrémně opatrný a svou činnost se neustále pokoušel kamuflovat. Během dne několikrát měnil oblečení a účesy, aby policisty zmátl, ale to mu nebylo nic platné. Po zadržení byly u obviněného doma nalezeny stovky gramů pervitinu připraveného k distribuci, dále marihuana, hašiš, extáze, váhy, sáčky a další věci potřebné k distribuci. U šestapadesátiletého muže kriminalisté nalezli téměř půl miliónu korun. Mezi těmito bylo nalezeno také několik falešných bankovek o nominální hodnotě 2.000 Kč.

Druhého z dvojice kriminalisté z Prahy III zadrželi v pondělí odpoledne, po bezprostřední předávce odběrateli, přímo před jeho bytem v Praze 9. Prodeje drog se konaly denně, kdy během týdne prodal více než sto gramů pervitinu. Distribuce probíhala přímo v jeho bydlišti na sídlišti Černý Most a to nejčastěji v okolí jeho domu a taktéž u stanice metra. Svoji činnost se snažil osmačtyřicetiletý muž skrývat a prodával jen prověřeným odběratelům. Prodejem pervitinu financoval svůj nákladný životní styl. Při zadržení měl u sebe obviněný téměř sto gramů vysoce kvalitního pervitinu, kdy následnou odbornou expertízou bylo zjištěno, že se jednalo o pervitin s účinnou látkou téměř 78 procent.  Při  domovní prohlídce kriminalisté nalezli sáčky, váhy, pervitin, hotovost, mobilní telefony a další věci potřebné distribuci pervitinu.

Oba muži jsou v současné chvíli obviněni ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě odsouzení jim hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Šestapadesátiletý recidivista je stíhán vazebně.

por. Mgr. Violeta Siřišťová

vytisknout  e-mailem