Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zadržení dealera

Kriminalisté z 11. oddělení Prahy I dennodenně bojují s pouliční kriminalitou, převážně s dealery drog. Zde je kompletní cesta za mříže jednoho z nich. 

Kriminalisté se zaměřují na místa v centru Prahy, kde k pouličnímu prodeji dochází nejvíce. Jedno z takových míst je park poblíž Hlavního nádraží, kde skoro nepřetržitě monitorují okolí a operativní činností získávají důležité poznatky z terénu. Jeden z takových poznatků je dovedl přímo k prodeji, kdy policisté byli přítomni při předávce drog a následné aplikaci jedním z narkomanů. Ihned po tomto zjištění kriminalisté zakročili a třiatřicetiletého muže zadrželi. Při následné prohlídce u něj nalezli jedenáct sáčků s bílou krystalickou látkou, finanční hotovost od kupujícího a 9 kusů tablet. Mimo těchto drog zadržený také disponoval platební kartou, která nebyla jeho. U výslechu tvrdil, že tuto platební kartu našel a všechny drogy měl jen pro sebe.

Lustrací zjistili, že se jedná o recidivistu, který má již 13 záznamů v rejstříku trestů a 14 záznamů v evidenci přestupků. Vše převážně za majetkovou trestnou činnost a přechovávání drog.

Kriminalisté ve zkráceném přípravném řízení tohoto muže obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a také z přečinu nedovolené opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Soud nad obviněným poté vydal rozsudek, na jehož základě putoval třiatřicetiletý muž do věznice s ostrahou na jeden rok nepodmíněně.

Toto byl jen jeden ze stovek úspěšných případů, které má 11. oddělení Prahy I na svědomí. Ve své činnosti neustále pokračují a jejich cílem je, stejně jako u všech ostatních policistů, aby v pražských ulicích bylo co nejbezpečněji.

nprap. Richard Hrdina – 11. května 2022

vytisknout  e-mailem