Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zadržen podezřelý z vraždy

Policisté z odboru cíleného pátrání zadrželi hledaného v Litomyšli. 

V minulých dnech policisté odboru pátrání Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia ČR zadrželi na jedné z ubytoven v Litomyšli 27 letého občana Rumunska, který je podezřelý z pokusu vraždy svého krajana. Tohoto jednání se měl muž dopustit v září roku 2015 na jedné pražské ubytovně. Poškozený díky péči lékařů útok přežil. Obžalovaný Rumun se během trestního řízení stal pro policejní a justiční orgány tzv. nekontaktní, měnil místa pobytu a svým jednáním mařil úkony jak vyšetřování tak následně hlavního líčení u soudu. Proto na něj soudce Městského soudu v Praze vydal příkaz k zatčení.

Policisté z odboru pátrání zjistili, že se obžalovaný nachází právě na východě Čech a tam si také pro něj přijeli. Zatčený muž byl překvapený a při zatýkání nekladl odpor. Soudce Městského soudu v Praze, ke kterému obžalovaného policisté eskortovali, na něj uvalil vazbu.

Během prázdnin se policistům z odboru pátrání Policejního prezidia ČR podařilo nalézt již řadu hledaných osob, které se před zákonem ukrývaly ať již v České republice nebo v zahraničí. Tiskové zprávy naleznete zde nebo zde.

Přiloženo video PČR.

5. srpen 2016
por. Bc. Markéta JANOVSKÁ
tisková mluvčí Policejního prezidia ČR

vytisknout  e-mailem