Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zadrželi jsme podezřelého muže

BŘECLAVSKO: Nejvíce se zajímal o odstavená jízdní kola. 

Břeclav - V pátek soudce rozhodl o vzetí do vazby u jednasedmdesátiletého muže, kterého se ve spolupráci s městskou policií podařilo policistům zadržet minulý týdne v Břeclavi. Muže jsme důvodně podezřívali z krádeží jízdních kol. Na základě zjištěných poznatků se cizince podařilo dopadnout a vyšetřovatel proti němu zahájil trestní stíhání. Obviněn byl nejen z trestného činu krádeže, ale také z maření výkonu úředního rozhodnutí.

Muž do Břeclavi přijel několikrát, a to i přesto, že mu byl soudem v minulosti uložen trest vyhoštění z naší republiky. Při svých návštěvách se zaměřil zejména na jízdní kola odstavená u nádraží. Ve dvou případech se mu podařilo odstranit lankový zámek a kola si přivlastnil. Vzniklá škoda se dostala na částku přesahující 23 tisíc korun.

Jak se zdá, nepoučitelný recidivista teď může zpytovat svědomí za branou věznice, kam byl hlídkou eskortován. Policisté se jeho nekalé činnosti budou věnovat i nadále. Ve spolupráci s kolegy z jiných regionů nyní vyhodnocují, zda "nenavštívil" i další místa v naší republice.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 20. června 2017

vytisknout  e-mailem