Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Žádost podle zákona 106/1999 Sb.

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb., odpověď ze dne 11. dubna 2024 

Žádost o informace dle zákona č. 106/1999 Sb. - poskytnutí informace

Dotaz žadatele:
Dne 28. března 2024 byla na Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje (dále jen "povinný subjekt") doručena Vámi doplněná žádost o informace dle zákona č. 106/1999 Sb., po předchozí výzvě povinného subjektu k doplnění náležitostí podání dle § 14 odst. 2 zákona č. 106/1999 Sb. V žádosti požadujete poskytnout následující informace:
" ….zaslání statistických údajů Policie České republiky za roky 2021 až 2023..., souvisejících s problematikou domácího násilí na území České republiky. …
1. Počet případů domácího násilí v jednotlivých krajích ČR
2. Počet případů domácího násilí v Jihomoravském kraji a jeho okresů
3. Počet obětí domácího násilí - z toho mužů a žen v JmK a jeho okresů
4. Počet vykázaných osob za rok - z toho mužů a žen v JmK a jeho okresů."

Odpověď:
V souladu s § 14 odst. 5 písm. d) zákona č. 106/1999 Sb. Vám k žádosti postupně dle jednotlivých bodů sděluji následující:
K požadovaným informacím v bodu č. 1 a č. 2 žádosti Vám v příloze zasílám přehled počtu případů problematiky domácího násilí dle jednotlivých krajů ke dni 11. dubna 2024. Povinný subjekt však neeviduje statistiku o počtech případů domácího násilí dle jednotlivých okresů Jihomoravského kraje.
K informacím v bodu č. 3 žádosti Vás odkazuji na statistiku počtu ohrožených osob ve smyslu § 44 a násl. zákona č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky v příloze tohoto přípisu. Povinný subjekt eviduje počty ohrožených osob dle pohlaví pouze celorepublikově, viz příloha. Statistiku ohrožených osob dle pohlaví v rámci územního teritoria Jihomoravského kraje s rozlišením na jednotlivé okresy nemáme k dispozici.
K bodu č. 4 žádosti Vám v příloze zasílám počty vykázání ze společného bydlení na území Jihomoravské kraje včetně rozdělení dle jednotlivých okresů. Statistiku dle pohlaví vykázaných osob eviduje povinný subjekt pouze celorepublikově, tedy požadované informace nemáme k dispozici.
V případě, že byste trval(a) na vydání rozhodnutí o odmítnutí požadovaných částí žádosti, u nichž nemáme informace k dispozici, prosím, obraťte se na nás a rozhodnutí o odmítnutí části žádosti dle § 15 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. bude obratem vydáno.

S pozdravem

Vyřizuje:
kpt. Mgr. Kateřina Milotová  

plk. Mgr. Milan Holek
zástupce ředitele kanceláře
podepsáno elektronicky

vytisknout  e-mailem