Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Žádost o zaslání informací na postup policistů a podnět

DOTAZ

Dne 9. 2. 2012  Územní odbor Šumperk přijal dotaz žadatele podle zák. č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

ODPOVĚĎ
 
V souladu s ustanovením § 2 zákona č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky úkolem Policie České republiky je chránit bezpečnost osob a majetku a veřejný pořádek, předcházet trestné činnosti, plnit úkoly podle trestního řádu a další úkoly na úseku vnitřního pořádku a bezpečnosti svěřené jí zákony, přímo použitelnými předpisy Evropských společenství nebo mezinárodními smlouvami, které jsou součástí právního řádu. Policie České republiky neprovádí soukromou, ani hlídkovou činnost u soukromých subjektů.

Dále Vám sdělujeme, že v souladu s ustanovením § 40 zákona č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky je policista oprávněn vstoupit bez souhlasu uživatele do obydlí, jiného prostoru nebo na pozemek a provést tam potřebné úkony nebo jiná opatření jen tehdy, jestliže věc nesnese odkladu a vstup tam je nezbytný pro ochranu života nebo zdraví osob anebo pro odvrácení závažného ohrožení veřejného pořádku a bezpečnosti.

V souvislosti s výše uvedeným podáním dle tohoto zákona Vás informujeme o tom, že v souladu s ustanovením § 37 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů se podání posuzuje podle svého skutečného obsahu a bez ohledu na to, jak je označeno, kdy Vaše žádost označená pod písm. c) datovaná ze dne 18. 1. 2012 byla námi analyzována jako doplnění původní stížnosti na činnost policejního orgánu a nového podnětu k prošetření celé věci.

Na základě posledního bodu Vašeho podání označeného pod písm. c) Vám sdělujeme, že Policie České republiky se bude Vaším podnětem dále zabývat a příjme z Vaší strany doplňující informace či důkazy, které můžete předložit na kterémkoliv útvaru Policie České republiky.

nprap. Bc. Josef Bednařík
13. února 2012
 

vytisknout  e-mailem