Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Žádost o zaslání informací k výsledkům policejního šetření a poskytnutí kopií spisů

DOTAZ

Dne 23. 12. 2011 Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje přijalo dotaz žadatele podle zák. č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím. Žadatel dotazuje výsledky šetření policejního orgánu na teritoriu Územního odboru Přerov a dále poskytnutí kopií listinných spisů.

ODPOVĚĎ
 
Na základě podrobné analýzy povinný došel k závěru, že v případě výše uvedeného podání poskytne žadateli odpověď ke všem bodům jeho žádosti. Povinný poskytl informace s požadovanými listinnými dokumenty, které se vztahují k otázkám sedmnáct, devatenáct, dvacet, jednadvacet a dvaadvacet, kdy za použití ustanovení § 8a zákona č. 106/1999 Sb. znečitelnil na kopiích listů osobní údaje fyzických osob.

Povinný poskytl žadateli i všechny dostupné informace, které se týkaly přestupkových spisů z roku 2007 a 2000, jež byly dle zákona č. 499/2004 Sb., o archivní a spisové službě ve stanovené lhůtě a stanoveným způsobem skartovány. Tímto povinný subjekt poskytl žadateli v souladu s ustanovením § 3 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. všechny dostupné informace k  bodům šest až patnáct, kdy formálně z důvodu skartace těchto spisů vydal rozhodnutí o částečném odmítnutí informace.


por. Mgr. Michal Pižurin
6. 1. 2012

 


 

vytisknout  e-mailem