Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Žádost o sdělení služebního zařazení

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Dne 3. 10. 2023 byla podána do datové schránky Policejního prezidia ČR žádost o informace dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů. Žadatel požaduje informace vztahující se ke konkrétnímu policistovi. V žádosti je požadováno:

 „1) V jakém období byl, popřípadě je, policista ve služebním, zaměstnaneckém nebo jiném obdobném poměru u Policie České republiky.

2) V jakém období policista působil, popřípadě působí, jako osoba ve služebním, zaměstnaneckém, nebo jiném obdobném poměru u Policie České republiky, konkrétně na Územním odboru Jihlava.

3) Na jakých odděleních Územního odboru Jihlava a v jakých letech policista působil nebo působí a jaké zde bylo nebo je jeho pracovní zařazení/funkce.

4) Pokud policista zastával nebo zastává i jiné funkce na Územním odboru Jihlava (nad rámec jeho pracovního zařazení uvedeného v bodě 3), žádám o sdělení této skutečnosti. Zejména tento dotaz směřuje na funkce ve vedení Územního odboru Jihlava.

5) Na internetových stránkách Ministerstva vnitra je policista v současné době veden jako styčný důstojník pro styk policie s minoritami v Kraji Vysočina. Žádám o sdělení, zda je tato informace stále aktuální. Pokud ano, žádám o sdělení:

zda v rámci této funkce policista podřízen nějakému oddělení Územního odboru Jihlava, popřípadě jakému, pokud není přímo podřízen konkrétnímu oddělení, žádám o sdělení, zda výkon této funkce vyžaduje nějaký kontakt s nějakými konkrétním osobami působícími na Územním odboru Jihlava (např.osobní, telefonický, písemný, apod.) a s jakými odděleními přichází nebo může přicházet v rámci výkonu této funkce do kontaktu.

Pokud toto nelze jednoznačně sdělit, neboť může přicházet do kontaktu s různými osobami napříč Územním odborem Jihlava, prosím o sdělení této skutečnosti.“

Povinný subjekt podle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. posoudil žádost a žadateli poskytl požadované odpovědi.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
2. listopad 2023

vytisknout  e-mailem