Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Žádost o poskytnutí výsledků prověřování

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Policie České republiky, Krajské ředitelství policie kraje Vysočina, jako povinný subjekt, obdržela dne 22. prosince cestou datové schránky od zapsaného spolku Hlas zvířat tři písemnosti označené „Žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb.“,  ve kterých žadatel požaduje:

 1)    „V souladu s výše uvedeným a se zákonem č. 106/1999 Sb., Zákon o svobodném přístupu k informacím, se na Vás tímto Žadatel obrací ve věci zastřelení zaběhlého psa v obci Kámen na Havlíčkobrodsku, který byl členem myslivecké stráže zastřelen na nehonebním pozemku, konkrétně v boudě na příkaz starosty obce Kámen, pana X.Y., dne 26.05.2021. Majitelka psa má trvalé bydliště v obci Tis.

2)    V souladu s výše uvedeným a se zákonem č. 106/1999 Sb., Zákon o svobodném přístupu k informacím, se na Vás tímto Žadatel obrací ve věci usmrcení australského ovčáka, fenky Zulky, která byla myslivcem usmrcena v únoru v roce 2019 v obci Slavětín na Vysočině. Majitelka fenky cenila fenku na více než 150 tisíc korun.

3)    V souladu s výše uvedeným a se zákonem č. 106/1999 Sb., Zákon o svobodném přístupu k informacím, se na Vás tímto Žadatel obrací ve věci postřelení loveckého psa, hladkosrstého retrívra Čolka, který byl myslivcem několikrát postřelen v únoru v roce 2019 na Žďársku. Retrívr měl údajně 80 broků v těle. Majitelem psa je pan P.B.

Dle informací Žadatele byl případ prověřován u nadepsaného orgánu a zdvořile žádá o poskytnutí následujícího:
kopie usnesení o zahájení trestního stíhání; nebo
kopie usnesení o odevzdání věci příslušnému orgánu k projednání přestupku; nebo
kopie usnesení o odložení trestního stíhání; nebo
kopie podané obžaloby v nadepsané věci;
kopie protokolů z nařízených jednání ve věci;
kopie rozsudku ve věci;
kopie jiného výše neuvedeného rozhodnutí ve věci a dalších podkladů získaných nadepsaným orgánem při prověřování a vyšetřování předmětného skutku.


Výše uvedené může být poskytnuto i v anonymizované podobě. Pokud některou z požadovaných informací či podkladů ze zákonných důvodů poskytnout nelze nebo ji nadepsaný orgán nemá k dispozici, Žadatel zdvořile žádá o poskytnutí veškerých zbylých informací v předmětné věci.“.

Povinný subjekt podle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím (dále jen „zákona č. 106/1999 Sb.,“)  posoudil žádost z hlediska úplnosti povinných údajů a obsahu a žadateli poskytuje požadované informace dle § 15 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. s vyloučením osobních údajů (Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (GDPR); § 81 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů; zákona č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů).

V příloze poskytujeme anonymizované rozhodnutí ve věci a to k případu:
č. 1) usnesení Okresního státního zastupitelství v Havlíčkově Brodě č. j. 1 ZT 92/2021-66,.
č. 2) odevzdání věci k projednání přestupku Městskému úřadu Humpolec.
č. 3) odložení věci.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
17. leden 2024 

vytisknout  e-mailem