Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žádost o poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb.

ÚSTECKÝ KRAJ - Informace k trestným činům z nenávisti - doplnění 

Dotaz:

Žadatel požadoval poskytnutí doplňujících informací k vybraným incidentům, ke kterým žádal o poskytnutí informací v žádosti ze dne 8. srpna 2017. Číslování incidentů zůstalo zachováno a navíc ke každému z nich uvedl, jaké informace již byly poskytnuty.

Konkrétně žádal o tyto doplňující informace k incidentům (dle původního číslování):

1. U 6. incidentu Vás žádáme o informaci, zda máte informace o tom, že jednání pachatele mohlo být namířeno proti některým osobám přítomným v baru a jejich identitě (např. židovské).

2. U 7. incidentu Vás žádáme o informaci, zda máte informace o tom, že jednání pachatele mohlo být namířeno proti některým přítomným osobám a jejich identitě (např. židovské).

3. U 17. incidentu Vás žádáme o informaci, zda máte informace o tom, že jednání pachatele mohlo být namířeno proti některým osobám přítomným v baru a jejich identitě (např. židovské).

4. U 22. incidentu Vás žádáme o informaci, zda máte informace o tom, že jednání pachatele mohlo být namířeno proti některým přítomným osobám.

Odpověď:

Ad 1. K incidentu pod bodem č. 6 - Jednání pachatele nesměřovalo proti konkrétní osobě.

Ad 2. K incidentu pod bodem č. 7 - Jednání pachatele nebylo namířeno proti konkrétním přítomným osobám a jejich identitě. Pachatel takto jedná a jednal již opakovaně v důsledku ovlivnění alkoholem. Vždy jedná pouze pod vlivem alkoholu a jeho jednání není nikdy konkrétně zaměřeno na určité osoby.

Ad 3. K incidentu pod bodem č. 17 - Muž se dopustil projevu, který směřoval proti potlačení práv, ale „hailoval“ v době, kdy se v baru nenacházel žádný příslušník menšiny. Skutek byl veden v ZPŘ a byl odsouzen trestním příkazem OS Ústí nad Labem - 32 T 99/2016-43, nabytí právní moci dne 6. 9. 2016.

Ad 4. K incidentu pod bodem č. 22 - Jednání pachatele vyplynulo ze situace, kdy požíval alkohol s kamarády v restauraci, jednání  bylo spontánní a nebylo namířeno na žádnou z osob přítomných v restauraci.


20. 12. 2017

vytisknout  e-mailem