Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žádost o poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb.

TEPLICE - Žadatel požaduje informace o provedené dechové zkoušce a zkoušce na přítomnost omamných a psychotropních látek u policisty. 

Dotaz:

Žadatel požadoval následující informace:

1/ Důkazní materiál (např. videozáznam) o provedené dechové zkoušce a zkoušce na přítomnost omamných a psychotropních látek u policisty z OOP Trnovany, která měla být provedena dne 16. 7. 2017 na základě oznámení podezření na linku 158 téhož dne v 16:23.

2/ Výsledek těchto zkoušek, pokud byly provedeny.

3/ Datum a čas provedení těchto zkoušek, pokud byly provedeny.

4/ Jména a příjmení osob (příp. služební čísla vč. hodností), které tyto zkoušky vykonaly.

Odpověď:

1/ Videozáznam o provedené dechové zkoušce a zkoušce na přítomnost omamných a psychotropních látek nebyl pořízen, jelikož takovou povinnost žádný právní předpis neupravuje. Důkazním materiálem je v tomto případě fotografie drogového testu DrugWipe 5 S a kopie výtisku o provedené dechové zkoušce přístrojem DRAGER č. ARKE – 0276.

2/  Výsledky zkoušek (fotografii drogového testu DrugWipe 5 S (s negativním výsledkem) a kopie výtisku o provedené dechové zkoušce přístrojem DRAGER č. ARKE – 0276 (s negativním výsledkem) byly žadateli zaslány v příloze odpovědi. Na kopii výtisku o provedené dechové zkoušce byl znečitelněn osobní údaj (datum narození policisty), protože nemá souvislost s výkonem služby.

3/ Dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla provedena 16. 7. 2017 v 18:24 hodin. Zkouška na přítomnost omamných a psychotropních látek byla provedena 16. 7. 2017 v 18:35 hodin.

4/ Dechová zkouška byla provedena u policisty OEČ 307941. K oběma zkouškám policistuvyzval a obě zkoušky provedl zástupce vedoucího Obvodního oddělení Teplice (OEČ 272611).

Teplice 9. 8. 2017 

vytisknout  e-mailem