Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žádost o poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb.

ÚSTECKÝ KRAJ - Časy telefonátů mezi PČR a ZŠ a MŠ Libouchec. 

Dotaz:

„Žádáme o poskytnutí informace v záležitosti policejní akce, která se udála dne 6. 5. 2022 v obci Libouchec v prostoru panelové zástavby. Naše žádost spočívá v poskytnutí informace týkající se tel. komunikace mezi Policií ČR a vedením ZŠ a MŠ Libouchec, konkrétně:

1. čas telefonátu zástupkyně ZŠ a MŠ Lna Policii ČR a sdělení obsahu telefonátu,

2. čas telefonátu ze strany PČR k vedení ZŠ a MŠ a sdělení obsahu telefonátu.“.

Odpověď:

V souvislosti se zásahem policie proti podezřelé osobě v Libouchci přijalo integrované operační středisko na lince 158 dne 6. května 2022 v čase 12:41:06  telefonát zástupkyně ředitele ZŠ a MŠ v Libouchci 157 s žádostí o sdělení informace ohledně rozsahu policejního zásahu v sousedství jejich školy. Sdělila, že děti končí a budou odcházet ze školy, čeká na telefonu, aby se s policisty domluvila na dalším postupu.

V čase 12:47:17 byla zástupkyně ředitele ZŠ a MŠ telefonicky kontaktována ze strany policie s poučením, aby nikoho ze školy nepouštěla a vyčkala dalších pokynů policistů.

Po zadržení podezřelé osoby na místě probíhalo další šetření k eliminaci nebezpečí spočívající v možnosti exploze munice, která byla na místě zajištěna.

V čase 13:23:49  opětovně na linku 158 telefonovala ředitelka školy s dotazem, zda může již pouštět děti ze školy domů, rodiče si pro ně chodí. Údajně měl nějaký policista ekonomce sdělit, že může děti pustit ze školy a ona to potřebuje ověřit. Žádala o telefonické kontaktování, zda je to pravda a může děti již pouštět domů.

Po ukončení neodkladných úkonů k zajištění bezpečnosti veřejnosti byla v čase 13:44:44  integrovaným operačním střediskem policie ředitelka ZŠ vyrozuměna o tom, že děti může pustit domů.

30. 5. 2022

vytisknout  e-mailem