Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žádost o poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb.

ÚSTECKÝ KRAJ - Sdělení jmen příslušníků Policie ČR 

Dotaz:

Žadatel požádal o sdělení jmen příslušníků Policie ČR, kteří provedli místní šetření na adrese Kosmonautů 3844, Chomutov, dne 1. 6. 2018, v dopoledních hodinách.

Odpověď:

Policie České republiky jako povinný subjekt podle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. posoudila Vaši žádost  a konstatuje, že žádost není žádostí ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Z Vaší žádosti vyplývá, že Vaším záměrem je podání stížnosti na policisty a důvodem pro podání žádosti podle zákona č. 106/1999 Sb. je toliko získání jmen policistů, abyste mohla stížnost podat. K podání stížnosti však plně postačují údaje, které jste uvedla ve své žádosti, tedy místo a čas události. Pracovníkům odboru vnitřní kontroly tyto údaje postačí ke zjištění konkrétních policistů, získání údajů o události a jejímu prošetření. V této souvislosti mi ještě dovolte, abych Vám sdělila, že policisté jsou z důvodu ochrany osobních údajů, konkrétně jména a příjmení, označeni osobním evidenčním číslem, které nosí při výkonu služby viditelně umístěné na služebním stejnokroji. Z důvodu ochrany osobních údajů bychom Vám tedy jména policistů sdělit nemohli.

Vzhledem k tomu, že podání se posuzuje podle svého skutečného obsahu a bez ohledu na to, jak je označeno (§ 37 odst. 1 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád), předali jsme Vaši žádost na odbor vnitřní kontroly Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje jako stížnost dle § 175 odst. 1 zák. č. 500/2004 Sb., správní řád.


8. 6. 2018

vytisknout  e-mailem