Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žádost o poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb.

ÚSTECKÝ KRAJ - Dotaz na trestní oznámení 

Tazatel požadoval následující informace:

     Kdy bylo podáno trestní či jiné oznámení na zástupce obce Kozly, co bylo jeho obsahem a s jakým výsledkem bylo šetření ukončeno, případně kopie dokumentů k celé záležitosti.

Odpověď:

     Na základě Vaší žádosti ze dne 13.4.2010 o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, Vám sděluji, že na zdejší součást PČR KŘP Ústeckého kraje, Odbor hospodářské kriminality bylo dne 4.9.2007 postoupeno ředitelkou Krajského úřadu Ústeckého kraje oznámení nazvané "podezření ze zneužití pravomoci veřejného činitele bývalou starostkou a nynější místostarostkou na OÚ Kozly, okres Louny" .
     Uvedeným oznámením, které popisovalo nestandardní kroky při výběrovém řízení na zhotovitele kanalizace v obci Kozly, neoprávněnou fakturaci ze strany firmy, neoprávněné ukládání odpadů z probíhající stavby a neoprávněné proplacení faktur OÚ Kozly za el. energii, se policejní orgán zabýval postupem dle § 158 odst. 1 trestního řádu.
     Po vyhodnocení zajištěných písemností a vyslechnutí kompetentních osob bylo policejním orgánem dne 20.3.2007 rozhodnuto, že nebyl shledán důvod zahájit úkony trestního řízení dle § 158/3 trestního řádu, neboť šetřením zjištěné skutečnosti dostatečně neodůvodňovaly závěr, že byl spáchán trestný čin.
     Část spisového materiálu týkající se neoprávněného ukládání odpadů do bývalé cihelny a na soukromém pozemku, které vznikly při výstavbě kanalizace, byla postoupena na Českou inspekci životního prostředí k dalšímu opatření.
     Kopie dokumentů k prověřované věci vzhledem ke skutečnosti, že nejste v postavení obviněného, poškozeného či zúčastněné osoby a vzhledem ke skutečnosti, že nebyly zahájeny úkony trestního řízení dle § 158 odst.3 trestního řádu, Vám nemohou být ze spisového materiálu poskytnuty.
 

 

vytisknout  e-mailem