Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žádost o poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb.

ÚSTECKÝ KRAJ - Informace k vynášce a zanášce (svoz komunálního odpadu) 

Dotaz:
Žadatel požadoval poskytnutí informací:

1. Jakým způsobem je ze strany dodavatele plněna služba "vynáška a zanáška" vycházející ze smluvního ujednání mezi PČR a společností Marius Pedersen, a.s., která byla předmětem vyjádření Policejního prezidia pod č. j. PPR-30537-7/ČJ-2017-990200-S?

2. Proč kontrolní orgán PČR bagatelizuje výši neúčelně vyplácené částky místo toho, aby prošetřil důvody jejího vyplácení?

3. Z jakého důvodu jsou policisté nuceni vykonávat práci za soukromou firmu Marius Pedersen, a.s., která neplní své smluvní závazky?

4. Nepřehodnotil objednatel kontejneru (PČR), který v minulosti opakovaně a dlouhodobě zanedbával své povinnosti tím, že nezajistil odklízení pronajaté nádoby na SKO v den svozu, díky čemuž bylo vlivem silného větru poškozeno řádně zaparkované osobní vozidlo žadatele, své stanovisko a způsobenou škodu by poškozenému uhradil?

Odpověď:

K bodu 1. žádosti: Vynáška a zanáška je placená služba společnosti Marius Pedersen a. s. (v souladu s ceníkem společnosti), kterou se rozumí přepravení sběrných nádob pracovníky zhotovitele (společnost Marius Pedersen a. s.) ze sběrného stanoviště k místu jejich vyprázdnění a zpět, jestliže vzdálenost mezi těmito místy přesahuje 10 metrů. Zhotovitel plní podmínky smlouvy tak, jak bylo ujednáno. Jedná se o vynášku nádoby na směsný komunální odpad (SKO) z místa záboru k jejímu vyprázdnění do popelářského vozu a zanášku zpět na místo záboru.  

K bodu 3. žádosti: Policisté nevykonávají práci za soukromou firmu Marius Pedersen a. s., pouze přesouvají nádobu na SKO z místa záboru za plot, na pozemek Policie ČR, Maršovská 1537, kam zhotovitel, společnost Marius Pedersen a. s., nemá přístup. Nádoba na SKO je přemisťována zpět za plot z důvodu omezení hrozícího nebezpečí poškození vozidel stojících na parkovišti.

V bodech 2. a 4. žádosti bylo vydáno rozhodnutí ve smyslu ustanovení § 15 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. z důvodu § 2 odst. 4 zákona č. 106/1999 Sb.


29. 5. 2018

vytisknout  e-mailem