Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žádost o poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb.

ÚSTECKÝ KRAJ - Žádost o informace v souvislosti s přestupky podle zákona o myslivosti, atd. 

Dotaz:

V souvislosti s konkrétním případem žadatel požádal o poskytnutí informace a doprovodné informace na základě obsahu spisu, předložených důkazů, provedeného dozoru myslivosti… jaká je lhůta ode dne, kdy se orgán myslivosti s výše uvedeným seznámil k provedení zákona při dozoru myslivosti? Dále o informaci, jaká je lhůta ode dne, kdy se orgán myslivosti s uvedeným skutečným stavem věci seznámil k provedení úkonu dle ustanovení § 47 Lovecký lístek, ke kterému je státní správa povinna vydat rozhodnutí o odejmutí loveckého lístku? Dále informaci o lhůtě, ve které musí být zahájeno s výše uvedeným správním řízením k uložení pokuty podle § 64 zákona o myslivosti, na základě jakého zákona a konkrétního ustanovení? Dále informace o tom, zda je státní správa myslivosti nejen na základě důkazu získaných při dozoru myslivosti povinna v součinnosti s dalšími orgány státní správy oznámit nebo postoupit Policii ČR informace o znacích páchání přestupků na úseku zákona o zbraních a střelivu k zahájení řízení o odejmutí zbrojních průkazů a na základě jakého zákona a konkrétního ustanovení? Dále informaci o tom, jakým způsobem a podle jakého zákona a konkrétního ustanovení bude postupováno proti konkrétní osobě, které Ministerstvo zemědělství jako ústřední orgán státní správy myslivosti pronajal státní oboru, kdy je prokázáno ze strany nájemce porušování zákona o myslivosti a ohrožování dětí se střelnou zbraní při pytláctví a organizování usmrcování domácích hospodářských zvířat svým sousedům v obci … v množství nejméně 160 ks chovných kusů se škodou cca 3 Mil. Kč  což musí vézt k odnětí Loveckého lístku a zbrojního průkazu? Dále požaduji informaci v jaké lhůtě po zahájení správního řízení k uložení pokuty podle § 64 zákona o myslivosti, má být Orgánem státní správy myslivosti odebrán lovecký lístek dle zákona o myslivosti ustanovení § 47 odst. 5)?

                                                                     

Odpověď:

K první části otázky Policie České republiky sděluje, že dle zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ústředním orgánem státní správy myslivosti, s výjimkou územních parků, je Ministerstvo zemědělství. Na území krajů je orgánem státní správy myslivosti krajský úřad v přenesené působnosti. Dozor myslivosti tedy nespadá do působnosti Policie České republiky.

Ke druhé části otázky Policie České republiky sděluje, že odebrání loveckého lístku orgánem státní správy myslivosti upravuje zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti, a tato problematika tedy nespadá do působnosti Policie České republiky.

Ke třetí části otázky Policie České republiky sděluje, že přestupky právnických a podnikajících fyzických osob, které upravuje § 64  zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, nespadají do působnosti Policie České republiky.

Ke čtvrté části otázky Policie České republiky sděluje, státní správa myslivosti při oznámení nebo postoupení informací o jednání mají znaky přestupku na úseku zákona o zbraních a střelivu koná v souladu se zákonem č. 250/2016 Sb., o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich. Tato problematika nespadá do působnosti Policie České republiky.

K páté části otázky Policie České republiky sděluje,  že jednání, které je v rozporu se zákonem č. 449/2001 Sb., o myslivosti, nespadá do působnosti Policie České republiky.

K šesté části otázky Policie České republiky sděluje, že odebrání loveckého lístku orgánem státní správy myslivosti upravuje zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti, a tato problematika tedy nespadá do působnosti Policie České republiky.

Povinný subjekt proto konstatuje, že žádost se nevztahuje k jeho působnosti, sděluje žadateli, že žádost odkládá podle § 14 odst. 5 písm. c) zákona č. 106/1999 Sb.


20. 11. 2017

vytisknout  e-mailem