Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žádost o poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb.

ÚSTECKÝ KRAJ - Statistika trestné činnosti - Obrnice, Bečov 

Žadatel požadoval tyto informace:

1) Poskytnutí počtu oznámení o spáchání trestných činů podle druhu trestných činů za období od 1. 1. 2010 až do 30. 9. 2017 pro obce Bečov a Obrnice.

2) Poskytnutí statistiky nápadu trestné činnosti podle druhu trestných činů za období od 1. 1. 2010 až do 30. 9. 2017 pro obec Bečov a pro obec Obrnice.

Odpověď:

1) V přiloženém souboru (níže v souvisejících dokumentech) povinný subjekt poskytl počty oznámení o spáchání trestných činů podle jednotlivých druhů trestných činů za požadované období pro obce Bečov a Obrnice.

2) V případě druhého dotazu povinný subjekt sdělil, že kriminální statistika Policie ČR eviduje veškerý nápad trestné činnosti podle služebních obvodů obvodních a místních oddělení Policie České republiky, nikoliv na teritoria obcí, jak je požadováno v žádosti. Z tohoto důvodu tedy Policie České republiky nedisponuje údaji požadovanými v žádosti a ani je nemůže z dostupných informací zpracovat. Žádný právní předpis Policii České republiky nestanoví povinnost mít takové údaje k dispozici.  Dle § 2 odst. 4 zákona č. 106/1999 Sb. se povinnost poskytovat informace podle tohoto zákona netýká vytváření nových informací.


3. 11. 2017

vytisknout  e-mailem