Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žádost o poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb.

ÚSTECKÝ KRAJ - Informace k výběru střelnic 

Žádost:

1) Zda existuje rámcová či jiná smlouva či dohoda upravující vykonávání cvičných střeleb příslušníky Policie ČR s jakoukoliv z provozovaných střelnic na území Ústeckého kraje?

2) V případě kladné odpovědi na otázku pod bodem 1) žádám o zveřejnění (zaslání) této smlouvy.

3) V případě kladné odpovědi na otázku pod bodem 1) žádám o zveřejnění (sdělení) způsobu výběru provozované střelnice, na základě jakých kritérií je tato střelnice vybírána a kdy dojde k vypsání nového řízení.

4) Zda existují výběrová kritéria pro výběr střelnice pro cvičnou střelbu příslušníku PČR? V případě, že ano, jaká tato kritéria jsou.

5) Jaký z útvarů je oprávněn dohodu či smlouvu o cvičných střelbách se střelnicí uzavřít?

6) Existují základní kritéria (jako je cena, četnost, zřízení exkluzivních míst pro střelbu) pro výběr střelnice?

Žadatel vyjádřil souhlas s poskytnutím požadovaných údajů s částečně anonymizovanými údaji, které mají charakter osobních údajů.

Odpověď:

  1. Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje má uzavřené smlouvy o nájmu, pronájmu či užívání střelnic k vykonávání cvičných střeleb příslušníky Policie ČR na území Ústeckého kraje.
  2. Smlouvy o nájmu, pronájmu či užívání střelnic k vykonávání cvičných střeleb příslušníky Policie ČR na území Ústeckého kraje byly žadateli poskytnuty v příloze.
  3. S ohledem na počet policistů, kteří jsou povinni pravidelně absolvovat výcvik ve střelecké přípravě a jejich dislokaci, a na počet disponibilních střelnic v Ústeckém kraji,  nemá Policie ČR příliš možností výběru a zvažuje uzavření smlouvy o pronájmu s majiteli nebo provozovateli všech střelnic, které splňují potřebná kritéria a kteří jsou ochotni smlouvu za přijatelných podmínek uzavřít.
  4. Střelnice musí splňovat následující kritéria, která jsou posuzována:

- Přístupnost běžnými služebními dopravními prostředky, které policie používá, a to i v nepříznivých klimatických podmínkách.

- Přiměřená dojezdová vzdálenost.

- Okolní trvalé osídlení s ohledem na předpokládanou hlukovou zátěž.

- Platná balistická zpráva a provozní řád,  ze kterých vyplývá, které zbraně a jakých ráží lze na střelnici používat a jaké jsou možnosti využití. Např. střelba na více stanovištích současně, střelba v různých směrech, střelba z jedoucího vozidla, střelba v noci atp.

- Kapacita střelnice a možnost poskytnout přiměřené zázemí.

- Možnost využití dostatku termínů, které odpovídají počtu policistů, kteří jsou v daném teritoriu ve výcviku. S ohledem na obyvatele žijící v okolí jsou termíny požadovány  zejména v dopoledních hodinách, kdy většina obyvatel pracuje, a tudíž nejsou střelbou tolik rušeni.

- Výše pronájmu. Zde jsou srovnávány ceny obvyklé na ostatních střelnicích s ohledem na intenzitu využití ze strany policie a zázemí, které střelnice nabízí. Je zde posuzováno i konkurenční prostředí v dané lokalitě.

      5.   K uzavření smlouvy je oprávněn náměstek ředitele Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje pro ekonomiku.

      6.   Informace jsou obsaženy v odpovědi pod bodem 4.

 

 


20. 1. 2017

vytisknout  e-mailem