Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Žádost o poskytnutí informace

KRAJ VYSOČINA: Informace vyžádaná podle zákona 106/1999 Sb. 

Dne 17. srpna 2018 byla Krajskému ředitelství policie kraje Vysočina doručena cestou elektronické podatelny povinného subjektu písemná žádost o poskytnutí informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů. V písemné žádosti žadatel požaduje poskytnutí informací, které se týkají služebny Wolkerova Jihlava.

Konkrétně žadatel požaduje poskytnutí této informace:

1. Datum zprovoznění služebny Wolkerova ul. Jihlav

2. Seznam odborů, které budou působit na ul. Wolkerova

3. Počet parkovacích míst vyhrazených pro PČR na ul. Wolkerova

4. Počet parkovacích míst vyhrazených pro návštěvníky budovy PČR na ul. Wolkerova

5. Kopie veškerých zápisů ve stavebním deníku o úpravách objektu Wolkerova ul. pro PČR

Povinný subjekt žadatelovo podání posoudil a vyhodnotil zejména z  hlediska obsahového a formálního a konstatoval, že se jedná o žádost vyřizovanou v režimu zákona 106/1999 Sb. a poskytuje žadateli následující odpověď:

K otázce ad 1)

Objekt PČR na ulici Wolkerova by měl být zkolaudovaný do konce měsíce srpna 2018, užíván pro potřeby policie v souladu s původním záměrem bude od 1. září 2018. Skutečné datum, od kterého budou v objektu poskytovány i služby veřejnosti, záleží na rozhodnutí služebního funkcionáře. Bude to teprve tehdy, až bude vše pro poskytování takových služeb připraveno – nejen vnitřní kancelářské vybavení, ale i kancelářská a výpočetní technika včetně oživení infrastruktury a instalace potřebných aplikací, přestěhování archivů, skladů.

K otázce ad 2)

V budově na ulici Wolkerova budou sídlit dva odbory Krajského ředitelství policie kraje Vysočina:

1.      odbor služby pro zbraně a bezpečnostní materiál

2.      odbor cizinecké policie

K otázce ad 3)

Pro PČR na ul. Wolkerova nebudou vyhrazena žádná parkovací místa – vozidla PČR budou pro parkování využívat parkovací plochy přilehlé k budově na pozemích, které jsou ve vlastnictví PČR.

K otázce ad 4)

Pro návštěvníky budovy PČR na ul. Wolkerova nebudou vyhrazena žádná parkovací místa.

K otázce ad 5)

Kopie veškerých zápisů ve stavebním deníku o úpravách objektu Wolkerova ul. pro PČR budou žadateli  poskytnuty předem dohodnutým způsobem až po uhrazení vyčíslených nákladů za vyhotovené kopie požadovaných informací – viz dne 27. srpna 2018 odeslaná písemnost č.j. KRPJ-84736-2/ČJ-2018-1600PI. Na tuto odeslanou písemnost reagoval žadatel dne 27. srpna písemnou zprávou, ve které žádá stažení bodu 5) své původní žádosti s tím, že ostatní čtyři body zůstávají nedotčeny a žadatel na ně požaduje zaslání odpovědi.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

29. srpen 2018

vytisknout  e-mailem