Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Žádost o poskytnutí informace

KRAJ VYSOČINA: Informace vyžádána podle zákona č. 106/1999 Sb.  

Dne 6. května 2015 byla na odbor služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Krajského ředitelství policie kraje Vysočina doručena žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů. Podatel žádal o poskytnutí požadované informace.

ODPOVĚĎ:

Informace ke střelnici v Okříškách
Provozování stálé sportovní střelnice v k. ú. obce Okříšky bylo povoleno dne 5. 6. 1985 tehdy Okresní správnou SNB - odborem VB v Třebíči pod č. j. VB-1040/spr-85 ve smyslu § 32 vyhlášky FMV č. 10/1984 a § 49 v té době účinného zákona č. 147/83 o zbraních a střelivu, a to jejímu provozovateli Základní organizaci Svazarmu v Okříškách.  
 
Dne 7. 6. 2013 byl Krajským ředitelstvím policie kraje Vysočina, odborem služby pro zbraně a bezpečnostní materiál, pracovištěm v Třebíči (dále jen „příslušný útvar policie“) vykonán dohled v souladu se zákonem č. 119/2002 Sb., o střelných zbraních a střelivu na této střelnici, kdy jako provozovatel vystupoval Sportovně střelecký klub se sídlem v Okříškách (dále jen „SSK Okříšky“). Při tomto dohledu bylo zjištěno, že od 5. 6. 1985 do současné doby, nebyla na příslušném útvaru policie podána jiná žádost o provozování zmiňované střelnice, zejména nebyla podána žádost o provozování této střelnice SSK Okříšky. Z tohoto vyplývá, že SSK Okříšky nemá vydáno povolení k provozování střelnice v Okříškách. Přítomnému správci střelnice bylo ústně a následně písemně sděleno, že za stávající situace nelze střelnici provozovat. Ke střelnici v Okříškách není doložena ani žádná změna subjektu provozovatele. Z výše uvedeného je zřejmé, že střelnici v k. ú. Obce Okříšky nesmí SSK Okříšky provozovat, aniž by muselo být ve věci vydáno jakékoli rozhodnutí dle současných platných právních předpisů.
 
otázka žadatele:
1. Sdělte, zda střelnice v Okříškách provozovaná SSK Okříšky, je povolena pro sportovní střelbu ve smyslu zákona o zbraních a střelivu?
       
    Odpověď:
Střelnice v k. ú. obce Okříšky je povolena pro sportovní střelbu ve smyslu zákona o zbraních rozhodnutím Okresní správy SNB - odborem VB v Třebíči pod č. j. VB-1040/spr-85 ze dne 5. 6. 1985 Základní organizaci Svazarmu v Okříškách.
 
otázka žadatele:
2. Bylo vydáno rozhodnutí, které by provozování střelnice v Okříškách zakazovalo ve smyslu zákona o zbraních a střelivu?
 
    Odpověď:
Rozhodnutí vydáno nebylo, protože nebyly splněny podmínky pro pozastavení provozování střelnice, či případné následné zrušení povolení k provozování střelnice, kdy nemohlo být zahájeno správní řízení, v současné době s již neexistujícím provozovatelem střelnice Základní organizací Svazarmu v Okříškách.

vytisknout  e-mailem