Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Žádost o poskytnutí informace

KRAJ VYSOČINA: Informace vyžádána podle zákona č. 106/1999 Sb. 

Dne 19. února 2016 byla doručena na Krajské ředitelství policie kraje Vysočina žádost o poskytnutí informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, týkající se poskytnutí informace k události, ke které došlo v dubnu 2014, a to:

Sdělit jméno policejní osoby, která rozhodla o tom, že v daném případě věc nebude posuzována v trestní rovině, nýbrž jako přestupek; současně poskytnout kopii písemnosti, ze které bude vyplývat toto rozhodnutí s tímto závěrem. Sdělit jméno policejní osoby, která rozhodla o tom, že věc nebude předána na věcně a místě příslušný přestupkový orgán a věc se odloží; současně poskytnout kopii písemnosti, ze které budou vyplývat tyto skutečnosti. Sdělit konkrétní důvody, proč policie věc nepředala příslušnému přestupkovému orgánu a který přestupkový orgán měl věc projednat. Sdělit konkrétní důvody, proč policie věc odložila. Proč letecký incident nebyl oznámen Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod? Proč nebyly zajištěny příslušné stopy o nárazu letadla na oplocení, fotky s přeraženým jedním sloupem a vyvráceným dalším sloupem? Proč nebylo šetření doplněno o výslech podezřelé osoby? Datum oznámení této nehody na policii. Datum, kdy policista se dostavil na místo nehody a ohledal ho.

K bodu I, ve kterém žadatel požadoval sdělit jméno policejní osoby, která rozhodla o tom, že v daném případě věc nebude posuzována v trestní rovině, nýbrž jako přestupek; a současně poskytnout kopii písemnosti, ze které bude vyplývat toto rozhodnutí s tímto závěrem, vydal povinný subjekt rozhodnutí o částečném odmítnutí žádosti podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. Ve zbývajících bodech Policie České republiky žadateli požadované informace poskytla.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

6. května 2016

 

vytisknout  e-mailem