Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Žádost o poskytnutí informace

KRAJ VYSOČINA: Žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb. 

Krajské ředitelství policie kraje Vysočina, které je povinným subjektem podle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon č. 106/1999 Sb.“) obdrželo dne 29. prosince 2017  písemnou žádost, ve které se žadatel domáhá poskytnutí kopie rozhodnutí policejního správního orgánu, kterým mělo být nahrazeno rozhodnutí ze dne 1. července 2015 týkající se konkrétní osoby. Žadatel ve své žádosti současně požaduje, aby na tomto rozhodnutí bylo vyznačeno nabytí právní moci. Dále žádá poskytnutí kopie soupisu všech písemností vedených v této věci ve správním spisu, tedy ve věci správního řízení směřujícího k novému rozhodnutí o odejmutí nebo zajištění zbrojního průkazu a dále zbraně včetně střeliva do této zbraně.

Doručenou žádost povinný subjekt posoudil zejména z hlediska formálních náležitostí, a také z hlediska jejího obsahu. Obsahově podobnou žádost, týkající se stejné osoby a stejné problematiky, žadatel povinnému subjektu zaslal již 7. září 2015, kdy povinný subjekt  žádosti v plném rozsahu vyhověl a požadované informace zaslal, a to včetně zmiňovaného  rozhodnutí správního orgánu – odboru pro zbraně a bezpečnostní materiál ze dne 1. července 2015. V této souvislosti tedy lze konstatovat, že žadatel má k dispozici všechny potřebné údaje, které se týkaly obsahu předmětného správního řízení.

K  aktuální žádosti tedy povinný subjekt sdělujeme, že Krajské ředitelství policie kraje Vysočina, odbor služby pro zbraně a bezpečnostní materiál žádné jiné rozhodnutí v dané věci nevydávalo, neboť byla mezitím podána konkrétní osobou žádost o vydání nového zbrojního průkazu dle § 24 odst. 1 zákona č. 119/2002 Sb., o střelných zbraních a střelivu. Správní řízení o této žádosti nebylo do dnešního dne ukončeno vydáním pravomocného rozhodnutí.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

19. leden 2018

vytisknout  e-mailem