Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Žádost o poskytnutí informace

KRAJ VYSOČINA: Informace vyžádaná podle zákona 106/1999 Sb. 

Dne 7. srpna 2018 byla Krajskému ředitelství policie kraje Vysočina doručena cestou elektronické podatelny povinného subjektu písemná žádost o poskytnutí informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů. V písemné žádosti žadatel  požaduje poskytnutí informací, které se týkají vyšetřování dopravní nehody na 87. kilometru dálnice D1 dne 6.8. 2018.

Konkrétně žadatel požaduje poskytnutí této informace:

1.      Množství policistů nasazených k likvidaci nehody s uvedením útvaru z kterých pocházeli

2.      Počet dopravních policistů nasazených k řízení provozu na místě nehody

3.      Typ vozidel zúčastněných na nehodě

4.      Doba a délka práce jednotlivých složek IZS (hasiči, lékaři, ostatní) na místě nehody

5.      Jméno a služební číslo velitele zásahu PČR

Žadatel současně požaduje poskytnutí výše uvedených informací v elektronické podobě.

Povinný subjekt žadatelovo podání posoudil a vyhodnotil zejména z  hlediska obsahového a formálního a konstatoval, že se jedná o žádost vyřizovanou v režimu zákona 106/1999 Sb. a poskytuje žadateli následující odpověď:

K otázce ad 1)

V souvislosti s výše uvedenou dopravní nehodu bylo nasazeno celkem devět policistů – policisté jsou zařazeni pouze u jednoho útvaru – Krajského ředitelství policie kraje Vysočina

K otázce ad 2)

Na místo nehody bylo nasazeno celkem pět dopravních policistů

K otázce ad 3)

Jednalo se o dvě silniční motorová vozidla – osobní vozidla

K otázce ad 4)

Krajské ředitelství policie kraje Vysočina neeviduje dobu ani délku práce jednotlivých složek IZS. S touto otázkou se musí žadatel obrátit přímo na zasahující složky IZS. Policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina na místě ukončili zásah až po úplném obnovení provozu v místě dopravní nehody.

Policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina zasahovali na místě dopravní nehody od 13:28 hodin do 18:08 hodin. Odpověď na tuto otázku  - tedy na otázku, kdy se v místě dopravní nehody podařilo obnovit provoz, žadatel obdržel v rámci vyřizování jiné písemnosti – běžného dotazu, takže ji žadatel už má k dispozici.

K otázce ad 5)

Pojem velitel zásahu PČR v případě dopravní nehody podle typové činnosti zásahu složek IZS nepoužívá. Na místě tragické dopravní nehody byl přítomen dosahový důstojník územního odboru Pelhřimov, který na místě řídil práci zasahujících policistů. Služební číslo tohoto policisty povinný subjekt žadateli touto formou sdělovat nebude, neboť v kombinaci se jménem a příjmením a služebním zařazením se jedná o osobní údaj.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

20. srpen 2018

vytisknout  e-mailem