Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Žádost o pomoc při prošetřování útoku na Václava Klause

V souvislosti s útokem na prezidenta republiky Václava Klause v Chrastavě na Liberecku, žádáme o pomoc veřejnost při prošetřování tohoto incidentu. Žádáme veřejnost o poskytnutí všech videomateriálů a informací, které s pátečním útokem souvisejí. Občané, kteří mají informace k incidentu nebo fotografie či videomateriály se mohou obrátit na linku 158, na kteroukoliv policejní služebnu nebo přímo telefon: +420603190291 či e-mail: presspp@mvcr.cz. 

Dnes ráno se na Policejním prezidiu ČR sešla pracovní skupina, která byla včera sestavena náměstkem policejního prezidenta pro vnější službu plk. Mgr. Tomášem Kuželem. „Pracovní skupina analyzuje a porovnává dostupné závěry a průběh události útoku s taktickými postupy Útvaru na ochranu prezidenta republiky“, uvedl k činnosti pracovní skupiny plk. Tomáš Kužel. Pracovní skupina úzce spolupracuje s pracovníky Generální inspekce bezpečnostních sborů, který si případ převzali v rámci šetření podezření ze spáchání trestného činu.
 
Policejní prezident plk. Mgr. Martin Červíček považuje tento incident za velmi závažný. Během zítřejšího dne by měly být známy první výsledky prověrky, kterou se zabývá pracovní skupina vedená plk. Kuželem.
 
nprap. Bc. Štěpánka Zatloukalová
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR
29. 9. 2012

vytisknout  e-mailem