Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Žádost o pomoc při objasnění dopravních nehod

České Budějovice - Svědci, kontaktujte policisty na lince 158. 

Českobudějovičtí dopravní policisté žádají sdělovací prostředky a širokou veřejnost o pomoc při objasnění několika dopravních nehod, ke kterým došlo v Českých Budějovicích. 

První nehoda se stala dne 12. května kolem 16:00 hodiny na křižovatce ulic Trocnovská a U Sirkárny. Z ulice U Sirkárny vyjel pravděpodobně řidič vozidla značky Renault Cliio zelené barvy ve směru do ulice Pekárenská. Zde měl zkřížit cestu motocyklistovi jedoucímu po ulici Trocnovská. Aby motocyklista zabránil střetu s tímto vozidlem, položil motorku modré barvy na komunikaci a při tomto došlo k jeho poranění. Řidič vozidla Renault pouze přibrzdil, podíval se na motocyklistu a poté z místa nehody ujel. 

Druhá nehoda se stala dne 21. května v době okolo 15:55 hodiny na ulici Plavská u policejního areálu. Došlo zde ke střetu nákladního automobilu značky DAF bílé barvy a osobního vozidla značky Honda šedé barvy. Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič nákladního automobilu se svým vozidlem pravděpodobně couval a přitom narazil do zde stojícího vozu značky Honda. Škoda na obou vozidlech byla vyčíslena na 4 000 korun.

K další srážce vozidel došlo dne 28. května u obchodního domu Lidl, kdy řidič vozidla znčky Škoda Rapid vyjížděl z parkoviště směrem k ulici Na Dlouhé louce. V prostoru křižovatky ulic B. Němcové a Mánesova se střetl s vodlem značky Mercedes. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Škoda byla předběžně vyčíslena na 16 000 korun na obou vozidlech. 

Policisté žádají případné svědky těchto nehod, aby v případě, že mohou poskytnout jakékoliv informace, kontaktovali policisty na telefonním čísle 974 226 588 nebo přímo na lince 158.

por. Ing. Štěpánka Uhlířová, krpc.pio@pcr.cz

11. června 2018

vytisknout  e-mailem