Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o informace z činnosti policistů

Žadatelka zažádala o informace k oznámené věci a činnosti policistů 

Žádost a odpověď:

V ... 2018 jsem se na Policii ČR obrátila se svými dvěma telefonickými žádostmi o provedení policejního zákroku v místě mého trvalého bydliště (tj. na mojí níže uvedené adrese). Policie ČR na základě mých žádostí provedla dva služební zákroky, avšak ani z jednoho služebního zákroku nemám k dispozici žádný písemný doklad, ačkoliv se policisté do místa mého bydliště dostavili a o problémech, na něž jsem je upozorňovala, se mnou hovořili.

S ohledem na shora uvedené se na Vás proto dnes obracím s touto žádostí o poskytnutí informací o tom, kdy (uveďte, prosím, vždy datum a čas) se policisté v obou případech do místa mého bydliště dostavili a o tom, jaká konkrétní opatření policie, na základě mých oznámení, v obou případech přijala. Taktéž žádám o poskytnutí informací – tj. o poskytnutí opisů či fotokopii úředních záznamů, které policisté (v souvislosti s oběma výše uvedenými služebními zákroky) sepsali.“

Povinný subjekt Vaši žádost řádně posoudil a konstatuje, že je zapotřebí vyřídit ji ve dvou základních formách.

Po ověření dostupných informací bylo zjištěno, že v žádosti uvedeném období (nejedná se o ucelený kalendářní týden, ale období 7 dnů v ...) byla Policie České republiky telefonicky na linku tísňového volání 158 kontaktována dne .... hodinou. K tomuto datu Vám povinný subjekt poskytuje následující informaci (odpověď) k žádosti:

Na základě přijatého oznámení učiněného třetí osobou uvedeného dne, tedy .., vyjeli policisté obvodního oddělení ....) na uvedené místo – ulice ..., kdy se měly v bytě, který užíváte, pohybovat cizí osoby (dle sdělení volajícího „zloději“). Policisté obvodního oddělení na místo přijeli pár minut po oznámení, konkrétně v ...hodin. Po zjištění informací k události (kontaktováním Vás zjistili, že se jednalo o ztrátu baterky, která byla nalezena v kuchyni) policisté místo opustili, neboť nebylo zjištěno protiprávní jednání. Úřední záznam nebyl s ohledem na charakter předmětné události vytvořen.

Povinný subjekt dále dohledal, že v žádosti uvedeném období (nejedná se o ucelený kalendářní týden, ale období 7 dnů v ...) jste dne ... učinila oznámení (nikoliv na Policii ČR), že Vám byla odcizena finanční hotovost, vkladní knížky a další věci. K prověření oznámené události postoupené k vyřízení Policii ČR byli příslušni policisté obvodního oddělení .... K části dotazu ohledně data a času příjezdu hlídky do Vašeho bydliště poskytujeme informaci (odpověď), že policejní hlídka Vás osobně kontaktovala uvedeného dne (.... hodině a s Vámi přijela do Vašeho bydliště krátce poté. Policisté učinili na místě prvotní úkony a téhož dne věc zaevidovali pod číslo jednací KRPT-....

V žádosti dále požadujete, cituji: „…poskytnutí opisů či fotokopie úředních záznamů, které policisté (v souvislosti s oběma výše uvedenými služebními zákroky) sepsali.“ S ohledem na obsah předmětného spisu (vedeného pod č. j. KRPT-..... bylo zjištěno, že se jedná de facto o požadavek na kopii celého spisového materiálu. K této části žádosti Vám povinný subjekt sděluje, že se jedná o formu nahlížení do spisu a tuto část nelze vyřídit v režimu InfZ.

vytisknout  e-mailem