Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Žádost o informace v souvislosti s věcí vedenou na obvodním oddělení

ŽĎÁRSKO: Informace vyžádána podle zákona č. 106/1999 Sb.  

Krajskému ředitelství policie kraje Vysočina byla postoupena cestou Policejního prezidia České republiky od občana žádost o poskytnutí informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů. Podatel dne 16. února 2011 požádal o informace v souvislosti s věcí vedenou na Územním odboru Žďár nad Sázavou Obvodním oddělení Žďár nad Sázavou.

ODPOVĚĎ:

Právo nahlédnout do spisu, na který se ve své žádosti dotazujete, nemáte. Ve věci vytopení dotčeného bytu nedošlo ke spáchání přestupku, správního deliktu ani trestného činu, ale jedná se o škodní událost, jejíž řešení spadá do oblasti občanskoprávního řízení.
Vzhledem k tomu, že v uvedené věci nebylo ani není vůči vaší osobě vedeno žádné řízení – trestní řízení, správní řízení ani podezření z přestupku – nejste oprávněn do spisu nahlížet.
 
V uvedené věci prováděli policisté šetření dle zákona o Policii České republiky č. 273/2008 Sb., kdy zjišťovali, zda-li nedošlo ke spáchání přestupku, správního deliktu či trestného činu, kdy k věci byli taktéž dotazováni všichni obyvatelé vašeho bytu, ne pouze vy sám, kdy provedeným šetřením bylo zjištěno, že se jedná o škodní událost.

vytisknout  e-mailem