Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Žádost o informace týkající se zamítnutí umístění reklamního zařízení

Majitel domažlické firmy požádal o informace, týkající se zamítnutí umístění reklamního zařízení pro jeho firmu. 

Otázka č. 1:  Sdělte, které reklamní  poutače v  intravilánu města  Domažlice obsahují informace  potřebné pro řidiče v rámci  bezpečnosti a plynulosti silničního  provozu a tudíž nejsou považované za  reklamní poutač.
Pokud se jedná o  reklamní poutač, tak žádný z nich  nepodává informace potřebné pro řidiče.

Otázka č. 2:  Sdělte,  na které reklamní poutače v  intravilánu města  Domažlice jste upozornili.
Zdejší Dopravní inspektorát podal několik návrhů na odstranění reklamních poutačů. Není v  silách DI a ani v možnostech doložit všechny. (Musím podotknout, že v dané věci jsme vesměs jenom oznamovatelé, tak jako každá jiná fyzická, nebo právnická osoba).

Otázka č. 3:  Sdělte mi, které reklamní poutače umístěné v  intravilánu města  Domažlice neodpoutávají pozornost řidičů a nenarušují plnění zákonem stanovených podmínek.
Reklamní poutače umístěné mimo zorné pole řidiče, zejména umístěné na parkovištích, zřízených odpočívkách...

Otázka č. 4: Sdělte mi, ke kterým ze stávajících reklamních poutačů (navigačních tabulí),  umístěných na území města Domažlice,  jste vydali doporučení.  Reklamním poutačem (navigační tabulí) rozumím vše, co neobsahuje informace potřebné pro řidiče v rámci bezpečnosti a plynulosti silničního provozu na pozemních komunikacích a vyskytuje se u komunikací v celém intravilánu města  Domažlice.
Co se týče jiných poutačů umístěných u silnic v intravilánu města Domažlice mohu pouze konstatovat, že žádný z nich zde nebyl umístěn s naším souhlasem.

V dané věci se obraťte na místně příslušný stavební úřad, který vám sdělí další okolnosti související s umístěním tj. povolením staveb poutačů, nebo na Městský úřad, odbor dopravy, který je věcně a místně příslušným silničním správním úřadem v dané věci. Dopravní inspektorát je pouze dotčeným orgánem a v dané věci nerozhoduje, pouze se k ní vyjadřuje.
 
 V případě, že se stanoviskem Dopravního inspektorátu Domažlice  nesouhlasíte, můžete podat odvolání u nadřízeného orgánu.
 
 

vytisknout  e-mailem