Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb.

Žadatel opakovaně zkoumá postup orgánů činných v trestních řízení v konkrétní kauze. 

Odpověď k žádosti o poskytnutí informace podle zákona č. 106/1999 Sb.
 

Cestou naší elektronické podatelny  jsme dne 17. 6. 2020 obdrželi soubor Vašich otázek označených od bodu 1.1. až do bodu 1.10, na které Vám poskytujeme odpovědi v režimu zákona o svobodném přístupu k informacím č. 106/1999 Sb.

K otázce 1. 1

ČJ – je ve spisové službě označení pro tip evidované věci, písemnosti označené pod ČJ nejsou označením přestupkové nebo trestní věci, ale jsou spisovou značkou pro přijetí a vyřízení žádosti o informace.

K otázce 1. 2

Číslo jednací za lomítkem vyjadřuje rok vzniku dokumentu a dále označení organizačního článku, který to číslo jednací vyřizuje. Nejedná se o označení zákona.

K otázce 1.3

Každé podání je posouzeno policejním orgánem z hlediska obsahu a je zaevidováno v souladu s platnými předpisy. Rozlišení čísel jednacích na značky ČJ, PŘ a TČ je závislé na kvalifikovaném posouzení policejního orgánu.

K otázce 1. 4

V případu rozdělení majetku po rozvodu manželství pana XX rozhodovaly soudy ČR,  a to jak prvoinstanční Okresní soud v Semilech, tak i odvolací Krajský soud v Hradci Králové. Rozhodnutí soudu může přezkoumat pouze odvolací orgán v rámci řádných nebo mimořádných opravných prostředků. Policie ČR není oprávněna přezkoumávat soudní rozhodnutí.

K otázce 1. 5

Ano příslušníci Policie ČR, KŘP Libereckého kraje postupovali vždy v souladu se zákony České republiky a Evropské unie.

K otázce 1.6

Znovu podotýkáme, že v případu rozdělení majetku po rozvodu manželství pana XX rozhodovaly soudy ČR,  a to jak prvoinstanční Okresní soud v Semilech, tak i odvolací Krajský soud v Hradci Králové. Rozhodnutí soudu může přezkoumat pouze odvolací orgán v rámci řádných nebo mimořádných opravných prostředků. Policie ČR tedy není oprávněna přezkoumávat soudní rozhodnutí.

K otázce 1. 7

I v souvislosti s touto otázkou můžeme jen zopakovat již řečené, a to, že Policie ČR není oprávněna přezkoumávat rozhodnutí nezávislých soudů České republiky.

K otázce 1. 8

Ano policisté si svoje zákonné povinnosti plní v souvislosti  s poskytováním informací podle zákona číslo 106/1999 Sb.

K otázce 1. 9

Policie ČR KŘP Libereckého kraje se při prověřování věcí obrací vždy na všechny osoby, které mají relevantní informace k případu, a tak tomu bylo i v případě prověřování podaného oznámení ve věci rozsudku vydaném pod Čj: 3 C 148/87 a 4C 148/87.

K otázce 1. 10

Na elektronické úřední desce zveřejňujeme informace o dotazech podle zákona číslo 106/1999 Sb. postupně a průběžně tuto desku doplňujeme.

Žádost s otázkami naleznete v souvislostech.

26. 2. 2021
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

                                                                                                  

vytisknout  e-mailem