Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Žádost o informace - Podání I. a II. z dubna 2015

Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje, Lannova 26, 370 74 České Budějovice (dále jen „krajské ředitelství“) jako povinný subjekt obdrželo dne 21. dubna 2015 a 30. dubna 2015 žádosti o poskytnutí informace ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „žádosti“), žadatelky J. S. 

Krajské ředitelství na tyto žádosti odpovědělo, avšak v tomto případě byl Nejvyšším soudem vysloven názor, že při odpovědi musí být dodrženy formální náležitosti zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím. V intencích rozhodnutí krajské ředitelství žádosti vyřizuje v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, informace se poskytují ke dni, kdy byly žádosti doručeny.

Žadatel v žádosti ze dne 21. dubna 2015 žádá, citace:

„Žádám proto podle InfZ, abych byla v souladu s ustanovením § 158, odst. 2 trestního řádu vyrozuměna o všech učiněných opatřeních.“

Krajské ředitelství sděluje, že ke dni podání žádosti policejní orgán nezajistil veškeré podklady potřebné pro rozhodnutí. Šetření případu nadále pokračuje.

V žádosti ze dne 30. dubna 2015 žadatel žádá, citace:

„1. Jaké konkrétní úkony byly provedeny doposud dle § 158 odst. 1 trestního řádu k ověření, zda je dáno podezření z trestného činu, a tedy i důvody pro zahájení trestního řízení na základě trestních oznámení č. 1 a č. 2 ze dne 21. 7. 2014 včetně dodatku č. 1 – důkazy k trestnímu oznámení č. 1 ze dne 28. 8. 2014.

2. Jaká konkrétní zjištění byla ověřováním dle bodu 1. zjištěna doposud.“

K bodu 1.

K této žádosti Vám sdělujeme, že v rámci potřebných šetření a opatření bylo provedeno šetření týkající se České televize, která na jednáních své Rady několikrát řešila Vaše stížnosti a učinila patřičné závěry. Dále bylo provedeno šetření u společnosti MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o. k daňovým dokladům vystaveným na vrub podnikatele ...  za účelem ověření Vašich tvrzení. Dále byli vyslechnuti příslušní pracovníci Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad, zejména k Vašim vyvozeným závěrům týkajícím se udržitelnosti projektu a účelu poskytnuté dotace. Dále byl takto nově zjištěným skutečnostem vyslechnut Z. K.

K bodu 2.

Krajské ředitelství sděluje, že zjištěné skutečnosti nenasvědčují tomu, že by došlo k jednání, které by vykazovalo znaky některého z trestných činů uvedených ve zvláštní části trestního zákoníku, respektive nejsou splněny podmínky pro zahájení úkonů trestního řízení podle § 158 odst. 3 trestního řádu. Na podkladě výše uvedených skutečností, bude Vaše podání uloženo bez dalšího opatření.

vytisknout  e-mailem