Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Žádost o informace - nošení zbraně

Policie České republiky, Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje (dále jen „krajské ředitelství“) jako subjekt povinný obdrželo žádost o poskytnutí informace ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „žádost“), doručenou prostřednictvím datové schránky dne 27. září 2023 (dále jen „žádost“), žadatel MUDr. S. B., kterými požaduje informace citace:

1) Zda v popsaném případě byl zmiňovaný člen ochranky uznán vinným z přestupku ve vztahu k zákonu o zbraních (nikoliv z důvodu přítomnosti se zbraní na shromáždění lidu, ale z důvodu – dle médií – viditelného nošení zbraně na veřejnosti

Krajské ředitelství po ověření otázky č. 1 sděluje, že Policie České republiky v souladu s právními předpisy daný případ předalo oprávněnému, věcně příslušnému správnímu orgánu k přestupkovému řízení, kterým je Městský úřad Třeboň. Krajské ředitelství nedisponuje informacemi o průběhu a výsledku správního řízení, neboť mu to právní předpisy nedovolují.

vytisknout  e-mailem