Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Žádost o informace - měření rychlosti

Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje, Lannova 26, 370 74 České Budějovice (dále jen „krajské ředitelství“) obdrželo prostřednictvím poskytovatele poštovních služeb žádost o poskytnutí informace ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím,
ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon č. 106/1999 Sb.), žadatel R. S. kterou výše jmenovaný požaduje informace o řešení problematiky špatného parkování na sídlišti Vajgar v Jindřichově Hradci. Konkrétně se žadatel domáhá vyjádření, zda by bylo možné občas provést měření rychlosti na daném místě, dále dotaz směřuje k informaci na koho se obracet při řešení problémů s parkováním.

Krajské ředitelství sděluje, že proběhla konzultace k části žádosti týkající se měření rychlosti s Dopravním inspektorátem v Jindřichově Hradci. Ze strany Dopravního inspektorátu bylo řečeno, že v dané lokalitě již v minulosti probíhala kontrola zaměřená na rychlost, a tak tomu bude i nadále.

Co se týká dotazu komu oznamovat „špatné parkování“, krajské ředitelství sděluje, že to má ve své působnosti jak Městská policie v Jindřichově Hradci, tak Policie České republiky.

Pro řešení problematiky dopravního řešení parkování doporučujeme podání směřovat na Městský úřad v Jindřichově Hradci, odbor dopravy a případně se rovnou obrátit se na starostu města, který stojí v čele Městského úřadu a dále řídí Městskou policii.

Pro upřesnění krajské ředitelství uvádí, že formulace žádosti směřuje k dotazům na postup či vysvětlení. K takovýmto informacím není zákon č. 106/1999 Sb. určen. Zákon č. 106/1999 Sb., pro vysvětlení postupů, výklad zákonů, vyjádření či stanoviska obsahuje zákonnou výluku pro jejich neposkytnutí. V rámci zachování dobré správy, se přesto krajské ředitelství rozhodlo žádost vyřídit a informace poskytnout. Tyto informace mohou být sděleny běžným dotazem.

vytisknout  e-mailem